11 mrt 2024
Deel:

Auto kopen met bitcoin. Auto kopen met crypto. Wat kun je kopen met bitcoins?

Auto kopen met bitcoin. Auto kopen met crypto. Wat kun je kopen met bitcoins?
Een auto kopen met Bitcoins is een steeds populairder wordende manier om auto's te kopen. Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency die op dit moment wordt gebruikt. Hoewel er nog veel verwarring bestaat over het gebruik van Bitcoin, wordt het steeds gemakkelijker om auto's aan te schaffen met deze virtuele valuta..
 
Als je interesse hebt om een auto te kopen met Bitcoins, dan is het belangrijk om eerst enige basiskennis te vergaren over de functie van Bitcoin. Bitcoin is een vorm van digitale valuta. Het is een volledig decentraal, peer-to-peer betalingssysteem. In tegenstelling tot traditionele valuta, wordt Bitcoin niet gecontroleerd door één centrale autoriteit. In plaats daarvan worden transacties gevalideerd door middel van krachtige cryptografische algoritmen, waardoor het een veel veiligere en betrouwbaardere manier van betalen is.
 
Uiteraard kun je met Bitcoins ook auto's kopen. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Ten eerste kun je je auto rechtstreeks van de verkoper kopen met Bitcoins. Dit betekent dat de verkoper de Bitcoins direct van jou aanneemt als betaalmiddel. Dit is een goede optie als je geen bankrekening hebt of als je een auto wilt kopen van een particulier.
 
Je kunt ook een auto kopen via een online autoverkoper die Bitcoin accepteert. Er zijn verschillende bedrijven die autoverkopen aanbieden die Bitcoin accepteren. Deze sites hebben meestal een grote selectie aan auto's en je kunt eenvoudig een auto uitzoeken en deze kopen met Bitcoins.
 
Daarnaast kun je ook gebruik maken van een autoverkoper die Bitcoin accepteert als betaalmiddel. Er zijn verschillende autoverkopers die Bitcoin accepteren als betaalmiddel. Als je een auto koopt met Bitcoins, zal de verkoper de betaling verwerken met behulp van een cryptocurrency-uitwisseling.
 
Tot slot, als je een auto wilt kopen met Bitcoins, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit een relatief nieuwe technologie is. Er bestaan nog veel vragen over de juridische kant van het kopen van auto's met Bitcoins. Het is daarom belangrijk om te weten dat je je moet verdiepen in de wetgeving en regelgeving van je land of staat om er zeker van te zijn dat je alles op de juiste manier doet.
 
Al met al is het kopen van auto's met Bitcoins een veelbelovende optie. Met de steeds toenemende populariteit van Bitcoin is het steeds gemakkelijker om auto's te kopen met deze virtuele valuta. Als je de juiste informatie hebt, kun je een auto kopen met Bitcoins die niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook erg betaalbaar is.
 
When Lambo? Koop jij je volgende auto met bitcoins?

In 2010 was bitcoin nog een onbekend fenomeen, maar in 2022 zijn bitcoin en andere cryptovaluta niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het komt voorbij in het nieuws, er zijn influencers die er dagelijks over bloggen en vloggen, je schaft het makkelijk aan via een broker en het is zelfs mogelijk om er producten mee te kopen. Bij dat laatste staan we in dit artikel met name stil, omdat we meer inzicht willen geven in het aanschaffen van een auto met bitcoins. Je krijgt uitleg over bitcoin zelf, het aanschaffen en bewaren van crypto, waar je met crypto kan betalen en er wordt uitleg gegeven over de autobranche en crypto.


Bitcoin crypto nieuws in 2024


De cryptomarkt start 2022 op een bijzondere manier en het bitcoin nieuws is overwegend negatief. Sinds 2018 is bitcoin het jaar namelijk niet meer zo slecht gestart als nu. We praten over een maandverlies van 29% voor bitcoin en ook ethereum is 2022 met een verlies van rond de 30% begonnen. Niet getreurd, er is ook goed bitcoin nieuws. Uit onderzoek van cryptoplatform BLOX blijkt namelijk dat crypto toch onverminderd populair is en de markt steeds meer terrein lijkt te winnen. Dit is ook niet zo gek, want sinds maart 2020 is de koers van bitcoin van circa $ 3.700,- gestegen naar $ 33.000,- in januari 2022. Bitcoin heeft een all time high gekend van $ 69.000,- in november 2021. Maart 2024 heeft bitcoin een nieuwe all time high van 71.000 dollar. Bitcoin Beleggers zien veel mogelijkheden voor mooie winsten.


When Lambo?


Crypto is tegenwoordig zo populair en breed gedragen dat het mogelijk is om er verschillende producten of diensten mee te kopen. Diverse grote Amerikaanse organisaties bieden klanten de mogelijkheid om er mee te betalen, maar er zijn ook al Nederlandse winkels en webshops die deze optie bieden. Er is zelf crypto jargon dat verwijst naar het kopen van producten met het rendement op je bitcoin. Zo is er de uitspraak: "When Lambo?" Hier wordt eigenlijk mee bedoeld; wanneer ben jij zo rijk en ga je een mooie auto kopen met bitcoins (een luxe Lamborghini bijvoorbeeld). Wellicht behoort dit voor jou binnenkort ook tot de mogelijkheden, maar dan is het wel verstandig om je van tevoren goed te verdiepen in crypto en de manieren om het te kopen en er mee te betalen. Daarom vind je in dit artikel onder andere antwoord op de volgende vragen:


 • Wat is bitcoin?;
 • Hoeveel bitcoins zijn er in omloop?;
 • Hoe koop je bitcoins?;
 • Hoe bewaar je bitcoins veilig?;
 • Waar kan je betalen met bitcoins?;
 • Hoeveel bitcoins heb je nodig voor het kopen van een auto?;
 • Hoe kan je een auto kopen met bitcoins?

Wat is bitcoin? Wat is crypto?


Bitcoin is de allereerste cryptovaluta. Het is een peer-to-peer betaaloplossing dat volledig decentraal functioneert. Dit betekent dat twee personen een transactie kunnen doen zonder de tussenkomst van bijvoorbeeld een bank. Na de financiële crisis in 2008 was er behoefte aan een nieuw digitaal betaalmiddel en de door Satoshi Nakamoto ontwikkelde bitcoin was daarop het antwoord.


Hoeveelheid beschikbare bitcoins


De ontwikkelaar van bitcoin heeft er voor gezorgd dat bitcoin schaars en exclusief blijft. Hij heeft namelijk in de broncode opgenomen dat er een limiet van 21 miljoen staat op het maximaal aantal bitcoins. Op het moment van schrijven zijn deze 21 miljoen bitcoins niet allemaal in omloop. Verschillende personen en bedrijven zijn namelijk nog druk bezig met het 'minen' van de laatste bitcoins. Dit proces verloopt ook steeds trager. Bitcoin is zo geprogrammeerd dat iedere vier jaar de vergoeding die je krijgt voor 'minen' halveert. Al zouden we de 21 miljoen bitcoins eerlijk verdelen onder de Nederlandse bevolking, dan zouden de 17 miljoen inwoners allemaal 1,23 bitcoin hebben. Dat is met de huidige stand toch alweer $ 53.802.


Hoe koop je bitcoins?


Wil jij eigenaar worden van een van die 21 miljoen bitcoin dan zul je die moeten kopen. Als je eigen ondernemer bent, kun je klanten natuurlijk ook de mogelijkheid geven om in bitcoin af te rekenen. De eenvoudigste manier is om de crypto zelf te kopen. Bitcoins kopen kan bij verschillende brokers. Ze bieden je een platform waar je een breed aanbod cryptovaluta kan kopen en verkopen. Nederland kent inmiddels al veel verschillende crypto brokers, hieronder vind je overzicht:


 • Bitvavo nederlands (verhandel 10.000 zonder handelskosten)
 • Kucoin (beste crypto broker)
 • Bitcoin Meester
 • BTC Direct
 • Bitonic
 • Coinmerce
 • Knaken
 • Satos
 • Anycoin Direct
 • HappyCoins
 • Litebit

Wanneer je een van deze brokers hebt uitgekozen, heb je de eerste stap gezet naar het kopen van bitcoins. Je moet nog maar een paar vervolgstappen zetten:


 • Je maakt een account aan en verifieert je rekeningnummer met behulp van bijvoorbeeld een paspoort;
 • Je stort geld op jouw account door gebruik te maken van een creditcard, e-wallet of iDeal;
 • Je begint met kopen en handelen van bitcoins en andere crypto. Je kan direct een crypto uitkiezen die je aanspreekt op basis van fundamentele analyse of je voert nog een technische analyse uit met instrumenten die de broker aanbiedt.

Wil jij ook een auto kopen met bitcoin?

Start bij WhatsNext Community in crypto en probeer 14 dagen voor 1€. (tip)
- Leer over crypto op het educatie platform
- Kijk mee met hoe professionals hun portfolio managen
- Krijg 7 dagen in de week antwoord op al je crypto vragen

Hoe bewaar je crypto veilig?


Nu je jouw eerste bitcoins hebt gekocht, is het belangrijk om ze veilig te bewaren. Door de stijgende populariteit en de winsten die door beleggers worden geboekt, is crypto een doelwit geworden voor scammers, hackers en virussen. Ze willen je crypto stelen en daarom is het belangrijk om er alles aan te doen om het veilig op te slaan. Hieronder vind je een aantal tips over beveiliging van crypto:


 • Maak gebruik van 2-factor authenticatie bij de crypto broker of andere apps die je gebruikt voor jouw crypto;
 • Creëer een uniek en krachtig wachtwoord;
 • Zorg voor goede anti-virus software om je computer te beschermen tegen aanvallen van buitenaf;
 • Vergrendel altijd je computer als je er even van weg loopt in publieke ruimtes;
 • Sla je crypto op in een hardware wallet. Dit is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om crypto veilig op te slaan. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar een Nano Ledger S of een Trezor Wallet. Je private keys worden hier versleuteld in opgeslagen en zijn daardoor niet meer zichtbaar voor anderen.

Waar kan je betalen met bitcoins?


Je komt steeds dichterbij de aanschaf van een auto met bitcoins. Voor je zover bent, is het interessant om te onderzoeken waar je tegenwoordig al kan betalen met bitcoins of andere crypto. Bitcoin is weliswaar nog geen wettelijk betaalmiddel in Nederland, maar er zijn al meerdere winkels, webshops en horecagelegenheden die bitcoins accepteren. Thuisbezorgd.nl biedt al geruime tijd de mogelijkheid om via de website te betalen met bitcoins. De adoptie is nog niet heel groot, omdat ondernemers bij het accepteren van betalingen met bitcoin zorgen hebben over de extreme volatiliteit. Prijsstijgingen of –dalingen van 25% tot 75% per dag zijn namelijk niet ongewoon in deze markt. Het kan een voordeel zijn en een mooi rendement opleveren, maar de bitcoins kunnen ook snel minder waard worden. Hier zijn uiteraard wel oplossingen voor. Zo kunnen ondernemers bijvoorbeeld software gebruiken die crypto direct omzet in bijvoorbeeld euro's. Dit geeft toch nog een zekerder gevoel, maar de ondernemer kan wel een extra optie bieden aan de klant door betaling met bitcoin. Ben je benieuwd waar in Nederland je kan betalen met bitcoins? Er is een speciale kaart ontwikkeld waarop je kan zien waar je met bitcoin kan betalen. Je vindt de kaart op Coinmap. Hier kan je ook kijken of er autobedrijven tussen staan die bitcoin accepteren. Wel zo handig om te weten als je er straks een auto mee wilt kopen. Een populair merk dat al een tijdje flirt met bitcoin is Tesla.


Tesla


In 2021 was er een korte periode waarin het bedrijf van Elon Musk, Tesla, bitcoins accepteerde als betaalmiddel voor de elektrische auto's. Het nieuws gaf de cryptomarkt een positieve impuls. Dit was echter van korte duur, want in mei 2021 werd dit alweer gestopt. Er zijn veel zorgen over de impact van bitcoin op het milieu en dit past niet bij de missie van Tesla om de komst van duurzame energie te versnellen. Elon Musk heeft tijdens een webinar laten weten dat je weer een auto kan kopen met bitcoins bij Tesla op het moment dat 50% van het bitcoin netwerk draait op hernieuwbare energie. Sinds december accepteert het bedrijf wel Dogecoin als betaalmiddel. Dit geldt niet voor de aanschaf van auto's, alleen voor merchandise.


Hoeveel bitcoins heb je nodig voor het kopen van een auto?


Het antwoord op deze vraag is niet eensluidend, omdat de koers van bitcoin erg volatiel is. Op dit moment ligt de koers van bitcoin rond de $ 40.000,-, maar er zijn ook tijden geweest waarop de koers van bitcoin lager lag dan $ 10.000,- of zelfs $ 1000,-. Het kan dus per periode verschillen wat je nodig hebt voor de aanschaf van een auto.


De duurste Toyota ooit?


Een mooi voorbeeld van de aankoop van een auto met bitcoin is het verhaal van Michael Tozoni. Hij kocht een Toyota Prius van een particuliere verkoper, die er 1000 bitcoins voor wilde hebben. Het speelde zich af in 2013 en op het moment van de aankoop hadden die 1000 bitcoins een waarde van $ 22.000. Als Michael vandaag naar de koers van de cryptomunt zou kijken, heeft hij misschien toch wel spijt van zijn aankoop. 1000 munten zijn nu ongeveer $ 43.000.000,- waard. Dat de prijzen nu wat anders liggen is dus wel duidelijk. Tegenwoordig kan je voor de waarde van een bitcoin al mooie auto's kopen. Zo kan je ervoor kiezen om een gave sportauto te kopen of je gaat voor een degelijke gezinsauto met veel opties.


Hoe kan je een auto kopen met bitcoins?


Je kan beleggen in crypto voor de lange termijn, maar je kan er ook voor kiezen om je behaalde rendement te gebruiken voor de aanschaf van een splinternieuwe auto. Door de groeiende interesse in crypto is het, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, goed mogelijk om verschillende producten te kopen met bitcoins. Alles wat je nodig hebt is een trading account, eigen bitcoins, een wallet en een bedrijf dat bitcoins accepteert voor je aankoop. Je kan er ook voor kiezen om niet direct te betalen met bitcoins, maar je behaalde winsten in te wisselen voor regulier geld om de aankoop te voltooien. Als het gaat om auto's zijn er een paar voorbeelden van bedrijven die aanschaf via crypto mogelijk maken. Een organisatie is zelfs als crypto-only bedrijf actief in de markt van premium auto's en oldtimers.


Auto Greven


Uiteraard kan er maar een de eerste zijn en als we de nieuwsberichten mogen geloven is dat Auto Greven uit Stadskanaal. In 2018 boden zij klanten al de mogelijkheid om een auto geheel online aan te kopen en daarbij te betalen met bitcoins. Op dit moment zullen er al meer autobedrijven zijn waar dit mogelijk is, maar zoek dit van tevoren goed uit via bijvoorbeeld Coinmap. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.


Bitcars.eu


Ben je op zoek naar een speciale auto dan biedt Bitcars wellicht een uitkomst. Dit is een bijzondere club autohandelaren, want de beleving draait volledig om crypto. Ze noemen zichzelf de eerste crypto-only automobielboetiek in de wereld. Ze zijn wereldwijd actief en ontzorgen de klanten bij de aanschaf, het transport en in contact met de douane. Het is een bedrijf dat zich volledig richt op de cryptocommunity en hebben naast Bitcars ook Bitdials. Dit is een marktplaats voor allerlei luxe producten die je exclusief aanschaft met crypto.


Tijd voor actie!


In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je bitcoins aanschaft, hoe je het veilig kan bewaren en wat je allemaal moet uitzoeken voordat je over kan gaan tot de aankoop van een product. Het is duidelijk dat er steeds meer ondernemers zijn die bitcoins accepteren als betaalmiddel en dit biedt klanten nieuwe mogelijkheden om winkels uit te zoeken die goed passen bij hun wensen. Wacht niet langer en begin met je eerste stappen in de cryptomarkt of, wanneer je een meer ervaren 'crypto enthusiast' bent, kan je onderzoek gaan doen naar de aanschaf van een auto met bitcoins.Anderen bekeken ook:

Goedkope milieusticker Duitsland kopen?

Wiellagers vervangen: Wanneer zijn ze kapot?

Olie verversen: Hoe doe ik dat?

Alles over de EGR Klep, vervangen, reinigen .....

Japanse automerken: Welke zijn de beste?

AutoAuto 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: