facebookpixel

Occasions Deventer

goedkope auto Alle autos hebben een geldige apk en kunnen direkt mee
Afleveringskosten zijn gratis
goedkope auto kopen Auto inruil is mogelijk
Auto overschrijven kan ter plekke

Een nieuwe auto kopen is zonde – de waarde ervan keldert razendsnel. Waar let je op bij het kopen van een goede en betaalbare tweedehands auto-occasion? Een nieuwe auto is een enorme uitgave. Bovendien kelderen vooral dure auto’s de eerste jaren tienduizenden euro’s in waarde. Alleen bij de waardevaste kleine auto's is de aankoop van een nieuwe rationeel verdedigbaar. Die zijn waardevast omdat ze zo zuinig in gebruik zijn. Het aantal mensen dat voor een tweedehands auto occasion kiest stijgt: er werden er in de eerste helft van dit jaar 552.470 verkocht, 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. in het derde kwartaal steeg dat aantal met 2,8 procent minder hard. Dat komt mogelijk door de grote vraag naar leaseauto’s, waarvan de bijtelling volgend jaar fors stijgt. In totaal verwisselen op jaarbasis zo’n 1,8 miljoen tweedehandsauto’s occasions van eigenaar. Dat is ongeveer een viervoud van het aantal verkochte nieuwe auto’s. Globaal zijn er drie type auto-occasionklanten. Er is de statusbewuste groep mensen die voor relatief veel geld een jonge occasion kopen om niet te hoeven opdraaien voor de afschrijving. Zij schaffen bij de Audi-dealer voor 40.000 euro een twee jaar oude Audi aan die nieuw 60.000 kostte. Dan zijn er de minder merkgevoelige types, die voor bescheidener bedragen de beste SUV, station of boodschappenauto kopen. En tot slot de koopjesjagers, die het interessantste bod tegen de laagste prijs zoeken.

Hoeveel moet-ie kosten?

Voor duizend euro vind je een verweerde Toyota Corolla die niet opgeeft, voor twee- of drieduizend een zescilinder limousine. Veel mensen laten die staan omdat ze vrezen voor de onderhouds- en brandstofkosten. En daardoor zijn die grote auto’s zo goedkoop geworden dat de zogenaamde total cost of ownership bij niet te intensief gebruik lager kan uitvallen dan bij een nieuwe VW Up van 11.000 euro. Ze dalen niet in waarde, met het verbruik valt te leven zolang er niet te veel wordt gereden en een enkele nare beurt mag de pret niet drukken. Zelfstandigen laten een exemplaar van minimaal vijftien jaar oud op de zaak zetten en betalen grijnzend de op papier forse 35 procent bijtelling over de verwaarloosbare dagwaarde. Je ideale auto-occasion vinden is het punt niet. Op verschillende autosites kunnen zoekcriteria tot en met kleur, uitrustingsniveau en zoekgebied worden ingevoerd.

Review occasionsoccasionsoccasionsoccasionsoccasions 4 sterren van de 5

"Vorige week bij de occasion show in Deventer maakten we kennis met het bedrijf Autohs. Ontzettend leuk en professioneel geholpen bij de aanschaf van onze tweedehandse auto!"

Review occasionsoccasionsauto occasionauto occasionauto occasionautooccasion5 sterren van de 5 (372 beoordelingen)

"Na bij verschillende autogarages geweest te zijn hier terecht gekomen. Goed geholpen, fijne service en een mooie voorraad auto´s. Na een proefrit hebben wij een goede auto gekocht!"