28 jan 2019
Deel:

Kia ceed kopen of verkopen?

Kia ceed kopen of verkopen?

Kia Cee’d: verschillende versies, maximaal genot

In navolging van de Cerato moest de Kia Cee’d in 2007 een nieuwe hatchback brengen die een stuk veiliger en comfortabeler wist te zijn. De Cee’d slaagde in ieder opzicht. Het kwam ook met een stationwagen (Kia Cee d Station) en een driedeursversie van de hatchback (Pro Ceed). In zijn soort doet hij een beetje denken aan de Citroën C4 en de Mazda3, in zijn details is hij uiteraard volledig anders maar deelt hij wel heel wat componenten met de Hyundai i30. Op vlak van vermogen is hij verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en motoren waarbij het vermogen varieert tussen 90 en 143 pk. Wij nemen je mee naar de verschillende modellen en bieden ook een tikkeltje uitleg over de specificiteit van bepaalde bouwjaren.

Kia Pro Ceed

De Kia Pro-Cee’d is de driedeursversie van de Kia Cee’d Hatchback. Met zijn drie deuren en sportieve look is het een wagen boordevol vurig temperament. Zowel in zijn looks als in zijn bediening lijkt het bijna een echte sportwagen te zijn waarbij je in je GT-cockpit zorgeloos achter het stuur kan zakken. Uiteraard is hij ook deze keer voorzien van de nodige veiligheidssystemen die bovendien kunnen assisteren wanneer dat noodzakelijk blijkt te zijn.

 • Sportieve en compacte wagen;
 • Voorzien van veiligheids- en assistentiesystemen;
 • Enkel verkrijgbaar als driedeursversie.

Kia Cee’d

De klassieke Kia Cee’d is een vijfdeurs hatchback met state-of-the-art-technologie. De stoere look van de Pro-Cee’d heeft hij definitief van zich af weten te schudden en er is nadrukkelijk gekozen voor een basic model met een aangenaam prijskaartje. Basic moet daarbij natuurlijk gelezen worden in verhouding tot de eisen die Europese klanten vandaag de dag stellen. Deze stijlvolle wagen heeft immers alles voor een sensationele rijervaring. Het geheel werd vormgegeven rond de bestuurder opdat deze eenvoudig het instrumentarium bedienen kan. Het resultaat is een compacte hatchback met een premiumgevoel. De verstelbaarheid van de centrale armsteun toont aan dat Kia aandacht had voor alle details die jouw comfort moeten benadrukken. Uiteraard zijn alle optionele elementen ook gewoon van de partij.

 • Compacte budgetvariant met premiumgevoel;
 • Comfortabel;
 • Extra opties mogelijk;
 • Enkel verkrijgbaar als vijfdeurs.

Kia Cee’d Station

De stationwagon van Kia Cee’d wordt ook wel eens de Cee’d Sportwagon genoemd. Deze Kia Cee d Station kiest voor een toegenomen ruimte en een garantie voor levensvreugde. Met zijn hoogte van 1485 mm en breedte van 2035 mm (incl. banden) heeft hij heel wat ruimte te bieden voor het hele gezin. Binnenin vinden we een hele resem aan standaard inbegrepen comfortgadgets zoals een boordcomputer, snelheidsafhankelijke automatische deurvergrendeling en de audiobediening in het stuur. Cruise control, snelheidsbegrenzing en de verwarmbare elementen zijn echter optioneel.

Aangezien de veiligheid van jouw gezin belangrijk is, zijn alle noodzakelijke veiligheidselementen standaard inbegrepen. We denken hierbij aan onder andere VSM (stuurcorrectie), noodremhulp, noodremsignalen en laterale airbags.

Onder de motorkap krijg je de keuze tussen een 1.0- (Petrol), 1.4- (Petrol of CRDi) en een 1.6-litermotor (Petrol, CRDi of Diesel).

 • Extra ruime sportswagon voor het hele gezin;
 • Voorzien van alle veiligheidssystemen;
 • Verkrijgbaar als Petrol, CRDi of Diesel;
 • Enkel verkrijgbaar als vijfdeursversie.

 

Kia Cee’d GT

Waar de klassieke Cee’d kiest voor vijf deuren en de Pro-Cee’d koppig vasthoudt aan zijn drie deuren, is het voor de Kia Cee’d GT geheel anders. Deze is immers verkrijgbaar in zowel een drie- als vijfdeursversie. De Pro-Cee’d GT (driedeursversie) laat zich kenmerken door een sportieve dynamiek en een krachtig design zoals we het ook al kenden van de Kia Pro-Cee’d. In zijn details is hij nog sportiever en guller. Onder de motorkap vinden we het gebrul en de kracht van 204 paarden (turbomotor).

De Kia Cee’d GT bouwt dan weer verder op de klassieke Kia Cee’d en komt met zijn gekende vijf deuren. Hier ligt de focus nadrukkelijk op comfort maar ging de aandacht eveneens naar hoge performantie. Hij is voorzien van een zestraps versnellingsbak en binnenin vinden we de stijlvolle Recaro sportzetels. De noodzakelijke infotainment en veiligheidssystemen zijn uiteraard andermaal van de partij.  

 • De sportieve versie van de Kia Cee’d of de Kia Pro Ceed;
 • Verkrijgbaar als drie- of als vijfdeursversie;
 • Voorzien van veiligheidssystemen en een krachtiger vermogen.

Bouwjaren

De Kia Cee’d kwam pas in 2007 op de markt en onderging dan ook weinig wijzigingen. Een van de belangrijkste facelifts was echter deze van 2009. Toen werden onder andere de achterzijde, de voorzijde en het interieur van deze wagen grondig aangepast. Hij werd een stuk strakker en beter aangepast voor de Europese markt.

Vroeger was het zo dat we voornamelijk de wagens van voor deze grote facelift als Kia Cee d occasion zien terugkomen. Vandaag de dag hoeft dat al lang niet meer het geval te zijn. Ook de wagens van latere bouwjaren zijn intussen verkrijgbaar als Kia Cee d occasion waarbij je voor een aangenaam prijsje van heel wat comfort genieten kan.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: