10 jan 2019
Deel:

Opel Zafira: Waarom voor deze auto occasion kiezen?

Opel Zafira: Waarom voor deze auto occasion kiezen?

 

Een groter gezin heeft ook wat de auto betreft behoefte aan ruimte. Dat begint bij 5 personen, want soms willen vriendjes of vriendinnetjes mee of moet er naast het gezin ook nog bagage vervoerd worden. Al snel komt de 7 persoons auto in zicht, want die biedt oplossingen voor allerlei problemen. Dat geldt wanneer de kids een uitwedstrijd hebben en de ouders geacht worden met het vervoer te helpen. Dat geldt als een of twee vriendjes graag mee willen bij een uitstapje. Dat geldt als er weer eens ergens een fiets, waarvan de band lek is, opgehaald moet worden. En dat geldt wanneer je als gezin op vakantie gaat. Dankzij de wijze waarop de stoelen van de Opel Zafira verwerkt zijn, zijn ze altijd inzetbaar. Dus ook als je al op vakantie bent. Waar bij andere MPV's de stoelen thuis moeten blijven, aangezien ze uitgebouwd zijn, neemt de Zafira ze gewoon mee. Hij is en blijft dus altijd en overal die makkelijke 7 persoons auto.

MPV auto kopen 

Wie een groot gezin heeft of vaker een grotere groep mensen moet meenemen, denk bijvoorbeeld aan sportende kinderen, heeft belang bij een wat ruimere auto. Dus denk je al snel aan een MPV, ware het niet dat zo'n 'bus' ook nadelen heeft. Hij is groot, vraagt om veel parkeerruimte en is duur wat betreft wegenbelasting en verbruik. Daar komt nog bij dat je, wil je iets vervoeren, alle stoelen er uit moet halen en later weer terug moet plaatsen. De vraag is dus of al deze nadelen opwegen tegen de voordelen van een MPV? Of, en dat is een heel andere vraag, bestaat er een MPV waarvoor dit alles niet geldt? De Opel Zafira biedt hier een oplossing, want hij heeft wel plek voor 7 personen, maar is niet veel groter dan de Astra, op wiens platform hij gebouwd is. Daarnaast geldt dat de stoelen niet uitgebouwd hoeven worden, want ze verzinken in de bodem. Dit is dus de ideale MPV!

Uitvoering 

De Opel Zafira is verkrijgbaar sinds 1999 en is in de loop der jaren langer geworden, waardoor hij steeds meer binnenruimte heeft gekregen. Vanaf het begin wordt het onderstel van de Astra voor de auto gebruikt, waardoor hij, ondanks de aanpassingen, nog steeds compact is. Het is een elegante, net iets grotere, personenauto, met veel voordelen. Als occasion is hij verkrijgbaar met een 1,4 liter benzine of een 1,6 liter met 105 pk, sterke motor, die zonder problemen zijn werk doet. Je kunt ook kiezen voor een 1,8 liter of voor een 1,9 liter diesel. De diesel is alleen in een automaat uitvoering verkrijgbaar en voor de nieuwere uitvoeringen geldt dat ze alleen nog met turbo uitgevoerd worden. Verder kun je tegenwoordig ook een Opel Zafira kopen die op aardgas rijdt.

Opel zafira automaat easytronic

De Opel Zafira automaat is met name in de B-serie en diesels te vinden. Dat kan overigens het Easytronic systeem van Opel zijn. Dit zorgt voor een automatische koppeling. In principe geldt dat je zelf kunt kiezen hoe je wilt rijden. Of je schakelt of je laat de wagen het werk doen. Belangrijk bij een Opel Zafira automaat is dat hij regelmatig onderhouden wordt, want dat garandeert probleemloos rijden. Het Easytronic systeem heeft een vloeistofsysteem dat altijd goed op niveau gehouden moet worden. Daarnaast moet het systeem op zijn tijd ontlucht worden. Gebeurt dit dan is het heerlijk om mee te rijden en blijft het zijn diensten zonder problemen aanbieden.

 

Een gezinsauto

Denk je aan een MPV? Wil je wel een leuke auto, maar liever geen bus? Wil je graag een auto die aan alles gedacht heeft? Dan ben je goed beraden om naar een Opel Zafira occasion uit te kijken. Een auto met een prima weggedrag, slimme oplossingen en zo'n 1800 liter bagageruimte. Het is een ideale gezinsauto, met name voor een gezin met kleine kinderen. Vraag bij aankoop wel om een Flexorganizer. Dit is een net, plus een aantel spanriemen waarmee bagage vastgezet kan worden. Dat voorkomt wegschuiven en zorgt ervoor dat er geen onnodige krassen ontstaan. Overigens kan het net ook gebruikt worden wanneer de hond mee mag. Hij kan dan achterin, zonder dat hij naar voren kan komen.

Rust

Een Opel Zafira is geen scheurbeest, maar een rustige auto. Dat uit zich ook bij het rijden, want hij neemt iets meer tijd bij het optrekken. Is hij eenmaal op vaart, dan staat hij zijn mannetje. Het verbruik verschilt afhankelijk van het type motor, bij een Opel Zafira occasion ook wat betreft de uitvoering -verschillende lengtes-, en de keuze tussen schakelen of het Easytronic systeem. Algemeen kun je stellen dat hij, zeker wanneer hij met een start/stop systeem uitgerust is, gemiddeld rond de 7 liter per 100 km verbruikt. Het is een auto die misschien even wat extra tijd neemt om op te stomen, maar die nooit vermoeid raakt. Dat maakt dat hij geschikt is voor een gezin, maar ook ingezet kan worden voor mensen die veel en vaak op de weg zitten. Dankzij de grote laadruimte kan hij gebruikt worden om producten te leveren, mensen te vervoeren of een combinatie van beide.

Occasion

Doordat de auto inmiddels zo'n 19 jaar verkocht wordt, is er voor iedere beurs wel een Opel Zafira occasion te vinden. Je vindt hem dan ook in alle prijsklassen. Omdat het een auto is die hoofdzakelijk gebruikt wordt om de gezinsleden mee te vervoeren, wordt aangeraden de occasion alleen te kopen als er een APK bij zit van de dag van aankoop. Overigens is dit bij ons bedrijf https://www.autohs.nl nooit een probleem. Bij ons vind je occasions tot ongeveer € 10.000 en bouwjaren van 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011. Maximaal 12 jaar oud.

Genieten

Wie wil er nou niet genieten van een stijlvolle auto, die alles biedt wat het gezin zoekt, zuinig rijdt en, niet te vergeten, niet meer plek inneemt dan een normale personenauto? De Opel Zafira biedt dit alles al bijna 2 decennia, waarmee hij zijn naam waar maakt. Reviews laten zien dat hij genoeg ruimte biedt, betrouwbaar is en veel kilometers kan maken. Veel eigenaren spreken over een lekkere auto en volle tevredenheid. En review zegt: "En groot is hij zeker. Met de stoeltjes in de kofferruimte naar beneden gaan kinderwagen+campingbed+buggy+tassen+enz. er zonder moeite allemaal in." De Opel Zafira is dus een auto om volop van te genieten. Zelfs, zoals een andere review wordt verteld, voor grotere mensen, want iemand van bijna 2 meter lengte zit eveneens goed in deze auto. 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: