Mazda occasions Deventer

Ontdek welke Mazda occasion bij jou past

Op zoek naar een andere auto in het middensegment en overweeg je een Mazda? Het liefst een occasion met een aankoopprijs onder de 10.000 euro. Bij autobedrijf Hoog Stoevenbeld kun je terecht voor scherp geprijsde Mazda occasions, in uitstekende staat. Het Japanse automerk Mazda staat vooral bekend om de betrouwbare motor en een uitstekende wegligging, voornamelijk in de bochten. Bovendien vragen Mazda weinig vervangend onderhoud. De meeste modellen zijn bovendien uitgerust met een transmissiesysteem op basis van zes versnellingen. Welke Mazda past bij jou en jouw behoeften? Lees verder als je graag aanvullende informatie wilt over de Mazda modellen die wij aanbieden. Algemene toelichting Mazda uitvoeringen en termen Bij ons kun je terecht voor de modellen Mazda 3, 5 en 6. De titel van een occasion bevat standaard termen voor bijvoorbeeld de carrosserievorm, brandstofgebruik en motorinhoud. Ben je nog niet zo bekend met deze termen, lees dan ook de uitleg over de carrosserievorm, motorinhoud en de specifieke Mazda typeaanduidingen. Dit maakt de Mazda vergelijking een stuk eenvoudiger.

Mazda heeft de volgende uitvoeringen, oftewel carrosserievormen, in haar assortiment:

 • Sedan
 • Een auto met in de basis 4 portieren en een afgesloten bagageruimte, die alleen vanaf de buitenkant te openen is. Tegenwoordig zijn er ook Sedan uitvoeringen die een geheel of gedeeltelijke neerklapbare achterbank hebben. Handig voor bijvoorbeeld het vervoer van lange voorwerpen.
 • Hatchback
 • Een auto zonder verlengde kofferbakvorm. De bagageruimte bereik je door het neerklappen van de achterbank. Aangezien de achterklep ook als deur telt, verwijst dit model altijd naar 3- of 5-deurs.

 • Stationwagen
 • (Bij Mazda – Sportbreak of Touring) Een auto met een hoge achterkant, waardoor deze lang oogt en veel bergruimte biedt.

 • Cabrio / Cabriolet
 • Een auto waarmee met of zonder dak gereden kan worden. Deze biedt vaak maar zitplaatsen voor 2 personen en beschikt over een relatief kleine bagageruimte.
 • SUV / Terreinwagen
 • (Bij Mazda – Crossover) Een auto die geschikt is voor rijden op zowel verharde als onverharde wegen. De Crossover uitvoering van Mazda is geen echte terreinwagen, maar heeft, qua uiterlijk en grootte, veel gelijkenis.

 • MPV
 • Deze auto biedt zitruimte aan meer dan vijf personen, waarbij de indeling verstelbaar is. Mede hierdoor is dit model voor verschillende doeleinden geschikt.

  De motorinhoud Vaak staat er in de titel een getal met een 'L' erachter, bijvoorbeeld 1.5L. Dit getal verwijst naar de motorinhoud. Hoe groter het getal, hoe krachtiger de motor en hoe beter de auto accelereert. Dit heeft ook invloed op de maximale snelheid. Bij onze Mazda occasions varieert de motorinhoud van van 1.6L tot 2.5L.

  De specifieke Mazda typeaanduidingen: S – De basisuitvoering met standaard uitrusting TS – De basisuitvoering met een aantal extra opties TS+ De TS uitvoering met extra de meest populaire opties GT-M – Een topuitvoering GT-Luxury – Een andere variant topuitvoering

  Mazda 3 occasions

  De opvolger van de Mazda 323 is de Mazda 3. Dit model is in 2003 geïntroduceerd en wordt nog steeds geleverd. Een auto die uitstekend geschikt is voor de sportieve rijder, met veel beenruimte, voornamelijk voorin. De Mazda 3 is, qua formaat, te vergelijken met de Ford Focus, Opel Astra en Peugeot Golf. Binnen de Mazda 3 occasions heeft u keuze uit een uitvoering Hatchback of Sedan, waarbij de motorinhoud varieert van 1.6L tot 2.3L Turbo, rijdend op benzine of diesel. In 2009 heeft dit model een facelift gehad. Een Mazda occasion uit 2009 of jonger heeft daarmee een gestroomlijnder uiterlijk, heldere bediening, een nog betere wegligging en is stiller. De laatste facelift in 2013 zorgde ervoor dat dit model op al deze punten nog beter is geworden. Kortom, zoek je een sportieve middenklasser met uitstekende wegligging, voldoende bagageruimte met aandacht op comfort voorin, bekijk dan onze Mazda 3 occasions.

  Mazda 5 occasions

  Een compacte MPV, is op de markt verschenen tussen 2005 en 2015. Het model heeft qua onderdelengebruik veel weg van de Mazda 3, maar is aanzienlijk groter. De Mazda 5 occasions zijn voorzien van schuifdeuren en aan de hand van het 'Karakuri'-systeem eenvoudig om te bouwen, zodat er 7 zitplaatsen ontstaan. Met een benzine- of dieselmotorinhoud van1.8L of 2.0L is de Mazda 5 een prima krachtpaard. Alle Mazda 5 occasions van 2008 of later zijn bovendien gefacelift. Zichtbare veranderingen aan het exterieur, zoals een nieuwe grill en spoiler. Daarnaast technische verbeteringen, zoals vernieuwde schokdempers, voor een betere wegligging, en het aangepaste luchtinlaatsysteem voor minder geluidsoverlast. Ga voor een van de Mazda 5 occasions als je veel zitplaatsen wenst, de auto voor diverse doeleinden wilt gebruiken en solide wegligging belangrijk vindt.

  Mazda 6 occasions deventer

  Ook een middenklasser, maar dan groter, is het model Mazda 6. Voor het eerste geïntroduceerd in 2002 en nog steeds leverbaar. De Mazda 6 occasions zijn beschikbaar als middelgrote Sedan, Hatchback of Sportbreak. Het exterieur valt te omschrijven als praktisch en verfijnd. De Mazda 6 biedt aanzienlijk meer beenruimte, met name voor de passagiers achterin. De motorinhoud varieert van 1.8L tot een krachtige 2.5L, zowel benzine als diesel. In 2013 is er een geheel nieuwe lijn geïntroduceerd. Alle Mazda 6 occasions van hierna zijn daarmee een stuk groter, maar door gebruik van lichtere materialen, toch minder dan zijn voorganger. De Skyactive technologie maakt de Mazda 6 ook nog eens de zuinigste in zijn klasse. Wil je dus een wat grotere, comfortabele auto met uitstekende wegligging, die ook nog eens zuinig is, vergelijk dan onze Mazda 6 occasions.

  Mazda verkopen? Bied Gratis je auto aan

  mazda occasions deventermazda deventermazda deventermazda occasions deventer 4 sterren van de 5 (100 beoordelingen)