25 aug 2021
Deel:

De populairste zakelijke leasevormen van 2021

De populairste zakelijke leasevormen van 2021

 

Ben jij van plan om een auto te kopen voor je werk, dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen of om voor een tweedehands auto te kiezen. Een andere mogelijkheid is om een auto te leasen en dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. Mocht jij een auto willen leasen, dan zijn er verschillende mogelijkheden en de populairste opties bespreken we op deze pagina. Ben je ondernemer? Ook dan heb je natuurlijk veel baat bij een auto. Zeker wanneer je regelmatig afspraken hebt is het belangrijk dat je een auto hebt en je dus gemakkelijk kunt verplaatsen. Van afspraak naar afspraak reizen is met de auto een stuk flexibeler en makkelijker dan met het openbaar vervoer. Je bent minder afhankelijk van anderen en de tijd die je besteed aan reizen is minimaal.

Financial leasen

Laten we beginnen met de populairste zakelijke leasevormen van 2021. Wanneer we het hebben over leasen, dan hebben we het natuurlijk ook over financial leasen. Mocht je dit willen doen, dan kies je ervoor om een auto op basis van afbetaling aan te schaffen.

Iedere maand betaal je een bepaald bedrag aan de partij waarbij je voor financial lease gekozen hebt. Dit is natuurlijk ideaal als jij niet in een keer een flink bedrag wilt of kan betalen voor een auto. Bereken goed van tevoren of je de maandelijkse lasten wel echt kunt betalen. Kan je dit niet, dan kan je in de problemen komen, je hebt immers gewoon een lening afgesloten. Weet ook dat het bedrag dat je aan de betreffende partij betaalt iedere maand puur en alleen voor de auto is. Wegenbelasting, onderhoud en verzekering zal je ook nog apart moeten betalen.

Operational lease

Veel ondernemers kiezen voor operational lease omdat je hierbij volledig ontzorgd wordt. Wanneer je hiervoor kiest, dan sluit je een contract voor een bepaalde periode af. Eigenlijk huur je de auto dan, deze wordt namelijk niet van jou. Het fijne aan deze manier van leasen is dat in het maandelijkse bedrag dat je betaalt ook de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud zitten. Is er bijvoorbeeld een probleem met je auto, dan hoef je de leasemaatschappij maar te bellen en zij regelen dit kosteloos. Hier betaal je immers iedere maand al een x bedrag voor.

Zakelijk elektrisch leasen

Zakelijk elektrisch leasen, dat is momenteel ook zeer populair. Wanneer je elektrisch rijdt is de bijtelling namelijk lager. Ook heb je natuurlijk geen kosten aan benzine, maar aan kilowatturen. Veel ondernemers kiezen hiervoor omdat het voordelig is, ook is het goed voor het milieu en doe je hierdoor aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Mocht je een auto willen leasen, dan raden we je aan om op zoek te gaan naar een partij die jou hier zo goed mogelijk bij kan helpen. Zoek een betrouwbare partij met eerlijke prijzen.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: