12 aug 2021
Deel:

Private leasen iets voor jou?

Private leasen iets voor jou?

Een auto is heerlijk om te hebben, je kunt overal heen rijden waar je wil. Het geeft je onafhankelijkheid. Een auto kopen is niet per se nodig, je kan namelijk ook een auto huren. Dit wordt ook wel private leasen genoemd. Dit is als je als particulier een nieuwe auto rijdt tegen een vast bedrag per maand. Deze auto is dus niet van jou, maar je huurt hem door middel van een private lease contract. Alle kosten, behalve de brandstof, zijn inbegrepen bij dat maandelijkse bedrag. Dit klinkt toch goed? Een auto leasen heeft veel voordelen, waaronder de kosten. Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen wil je een auto private leasen. Lees hier meer informatie over private leasen en misschien is het iets voor jou. 

Voorwaarden voor private lease

Het allereerste wat de leasemaatschappij zal gaan doen is checken of je de auto maandelijks gaat kunnen betalen. Een vast contract is wel een vereiste, omdat je de auto gewoon moet kunnen betalen. Ook met een pensioen of AOW, of een IVA- of WIA uitkering kun je private leasen. Zonder een vast inkomen is het eigenlijk niet mogelijk om een auto private te leasen. Er is namelijk geen zekerheid voor de leasemaatschappij dat jij iedere maand kunt betalen. Een vast inkomen is dus wel de belangrijkste voorwaarden, maar ook dat je geen schulden hebt. Dit is wel belangrijk, maar als je een vast contract hebt en geen schulden hebt kun je vrijwel altijd leasen. Leeftijd speelt ook geen rol, vaak kan je al leasen vanaf 18 als je een rijbewijs in je bezit hebt. Check dus altijd de voorwaarden op Autonomer.nl.

Goedkoper dan kopen

Een auto private leasen kan goedkoper zijn dan een auto kopen. Hoe? Dat is niet zo moeilijk. Je betaal namelijk enkel de maandelijkse kosten en de kosten voor de brandstof die je gebruikt. Andere kosten zoals onderhoud, verzekering etc. is allemaal inbegrepen bij dat maandelijkse bedrag. Dit scheelt echt een hoop geld. Ook kan de waarde van een auto snel dalen, met een lease contract zit je niet vast aan een auto dus heb je hier geen last van. Een auto kopen kan best duur zijn en dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar een auto private leasen is dus ook nog een goede optie, dit is soms goedkoper dan kopen. Je hebt niet de kosten die je zou hebben als je een auto koopt en je bent dus minder geld kwijt. 

Een auto private leasen

Als je een vast inkomen en geen schulden hebt kun je eigenlijk altijd wel zonder problemen private leasen. Wat voor auto, dat hangt af van je inkomen. Het kan zo duur zijn als je zelf wil. Het hoeft dus niet duur te zijn, het kan goedkoper zijn dan een auto kopen. Een auto private leasen is dus best wel aantrekkelijk. Je huurt eigenlijk een auto en betaalt enkel de maandelijkse kosten en de brandstof. Misschien is private leasen iets voor jou? Kijk dan bij een leasemaatschappij naar auto’s en ga voor een private lease contract!

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: