12 jun 2024
Deel:

Betrouwbare autodealers herkennen

Betrouwbare autodealers herkennen

Het kopen van een auto is niet iets wat mensen zomaar doen. Het is belangrijk om een betrouwbare autodealer te vinden die goede auto’s aanbieden voor een goede prijs. Het vinden van een betrouwbare autodealer is soms nog moeilijker dan het vinden van de juiste auto. Gelukkig biedt het internet uitkomst en zijn er tal van mogelijkheden om online een betrouwbareautodealer te vinden.Online op zoek naar een betrouwbare autodealer

De makkelijkste plek op een betrouwbare autodealer te vinden is online. Voordat begonnen wordt met de zoektocht is het aan te raden een VPN te gebruiken. Een VPN is een Virtual Private Netwerk waarmee een veilige verbinding tot stand kan worden gebracht. Het biedt de mogelijkheid om anoniem en veilig op het internet te surfen. Wel zo prettig voor iedereen die meerdere websites opent op de zoektocht naar een betrouwbare autodealer. Een goede VPN-optie is Surfshark (https://surfshark.com/nl).

Herken betrouwbare autodealers

De volgende stap is het zoeken en herkennen van betrouwbare autodealers. Betrouwbare autodealers zijn te herkennen aan de volgende punten:

  • BOVAG garantie - Een van de belangrijkste zaken om op te letten is dat een autodealer BOVAG garantie aanbiedt. Wie een auto koopt bij deze autodealers zal tot 12 maanden na aankoop garantie hebben dat verborgen gebreken worden gerepareerd.
  • Recensies van klanten - Een betrouwbare autodealer zal goede reviews van klanten hebben.
  • Goede garantie en service - Zoek op de website naar de services en garanties die een autodealer aanbiedt. Staat dit niet vermeld op de website neem dan contact op met de autodealer om de informatie op te vragen.
  • Merkdealer - Een merkdealer is een bedrijf waar slecht één merk wordt verkocht. Deze dealers zijn vaak wat duurder, maar staan ook bekend om hun kwaliteit.

Vind betrouwbare autodealers

Het is nu duidelijk op welke punten gelet moet worden om een betrouwbare autodealer te herkennen. De volgende stap is het vinden van een betrouwbare dealer. Volg de volgende stappen:

● Zoek op Google of Bing naar autodealers in de regio - Er zal een lijstje verschijnen met bekende autodealers in de buurt. Op Google zal direct getoond worden hoe klanten de autodealer beoordelen. De waardering is zichtbaar in sterren. Hoe meer sterren des te beter.

  • Lees de reviews - Klik op de reviews om er een paar door te lezen. Zijn er geen recensies vermeld voer dan nog een zoekopdracht in voor de naam van het bedrijf en recensies of reviews. Lees niet alleen de positieve recensies, maar ook de minder positieve inclusief de reactie van het bedrijf.
  • Neem de website door - Tegenwoordig mag van een autodealer verwacht worden dat ze een goede website hebben. Controleer of hier de voorwaarden en garanties op staan, maar ook wanneer en hoe ze bereikbaar zijn.

Bezoek de autodealer

Het is tijd om de zoektocht naar een betrouwbare autodealer offline te halen. Na het onderzoeken van de mogelijkheden op het internet is het tijd om de autodealer te bezoeken. Tijdens dit bezoek is het mogelijk om de auto’s die ze hebben te bekijken, maar het is ook bedoeld om een beter idee te krijgen van de betrouwbaarheid van de autodealer.

Stel vragen aan het personeel en kijk hoe ze hierop reageren. Als ze afhoudend zijn over vragen met betrekking tot garantie en service is dat geen goed nieuws. 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: