26 mrt 2018
Deel:

Controleer je bandenspanning met TPMS

Controleer je bandenspanning met TPMS

Bent u één van die mensen die zijn bandenspanning niet regelmatig controleert? Weest u er dan wel van bewust dat dit een veiligheidskwestie is! Om je te helpen worden sinds november 2014 nieuwe auto’s uitgevoerd met het zogenaamde Tyre Pressure Monitoring System (TPMS). TPMS betekent in het Nederlands “bandenspanningscontrolesysteem”. In dit artikel legt chiptuning specialist Puretuning uit wat hierbij komt kijken.

TPMS

Bij TPMS detecteren elektronische kleppen in uw auto elke afwijking in de bandenspanning en waarschuwt het systeem u als er een probleem is. Maar wat gebeurt er als u uw banden verwisselt? Vakbekwame en gecertificeerde monteurs zijn volledig vertrouwd met deze nieuwe technologie. Wanneer u een bezoek brengt bij een specialist voert hij een systematische diagnose uit om de bandenspanning te meten, de conditie van uw elektronische kleppen en of ze naar behoren werken. Wanneer het apparaat is aangesloten, vervangt de specialist de onderdelen van de elektronische klep die versleten of doorgescheurd zijn, om ervoor te zorgen dat ze naar behoren werken en om de levensduur te verlengen.

Voordelen voor de klant

Natuurlijk worden de kleppen vervangen als deze onbetrouwbaar zijn. Het systeem wordt dan opnieuw gekalibreerd. In alle opzichten is de klant tevreden: u betaalt minder wanneer uw banden langer meegaan en u gebruikt minder brandstof. Het is ook milieuvriendelijker. Andere handige tools om uw brandstofverbruik en autoprestaties te verbeteren, vindt u hier. Maar bovendien rijdt u veel veiliger! Wegligging en remmen zijn geoptimaliseerd en het risico op aquaplaning is verminderd. En vergeet niet dat onze experts adviseren om elke keer uw elektronische kleppen te laten controleren als u uw banden verwisselt. Puretuning wenst u een veilige reis!

Auto Verkopen? Bied Gratis je auto aan


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: