19 apr 2024
Deel:

Nederlanders gaan vaker voor all risk autoverzekering

Nederlanders gaan vaker voor all risk autoverzekering

Veel meer Nederlanders hebben in 2023 gekozen voor de uitgebreidste verzekering voor hun auto. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De vergelijkingssite zag dat bijna de helft van de mensen die via hen een autoverzekering afsloot, koos voor de all risk dekking. Een jaar eerder was dat nog slechts 36%.

Geld.nl geeft aan dat mensen vanwege de stijgende kosten en onzekere toekomst bereid zijn meer te betalen voor een verzekering die vrijwel alle schade dekt. Als je auto dan gestolen wordt of zo kapot is dat hij niet meer gemaakt kan worden, krijg je genoeg geld om een andere auto te kopen.

Tip! Goedkoop een all risk autoverzekering afsluiten? Ga dan altijd eerst autoverzekeringen vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste autoverzekering die het beste bij je past én bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!

Premie autoverzekering niet alleen door dekking bepaald

De premie van je autoverzekering wordt niet alleen bepaald door wat voor dekking je kiest. Waar je in Nederland woont, speelt ook een grote rol. Zo zag de vergelijkingssite dat mensen die in Zuid-Holland wonen gemiddeld het meest voor hun autoverzekering betalen, namelijk ruim 81 euro per maand. In Friesland daarentegen betalen mensen ruim 56 euro per maand, waarmee het de goedkoopste provincie van ons land is.

Waarom is waar je woont zo belangrijk voor de prijs? Nou, in Zuid-Holland zijn grote steden zoals Rotterdam en Den Haag. Het is er drukker met veel verkeer, wat meer ongelukken en dus een hogere schadelast voor verzekeraars betekent. Ook vindt er meer autocriminaliteit plaats. In 2022 was het aantal autodiefstallen in Zuid-Holland 15,9% hoger dan in het jaar ervoor, volgens cijfers van het CBS. Deze hogere risico’s hebben ertoe geleid dat de premies in 2023 omhoog zijn gegaan.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: