25 apr 2018
Deel:

Opel Mokka occasion test : Auto onder de prijs van 12.000 euro

Opel Mokka occasion test : Auto onder de prijs van 12.000 euro

Auto's zijn niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij. Ze bepalen het straatbeeld en zijn voor allerlei doeleinden inzetbaar. Zo heeft een auto meerdere functies. Een auto kan puur functioneel worden gebruikt om bijvoorbeeld goederen of personen in te vervoeren. Daarnaast is de auto ook vaak een statement. Zo zijn er luxe wagens, die met name worden gereden om in gezien te worden. Hieronder vallen de grote en dure bolides. Ook kan een auto een sportieve look representeren. Dit zijn vaak de gestroomlijnde types met een opgevoerde motor die zijn focus heeft op snelheid en trekkracht.

Waar gaat dit artikel over:

- Wat kost een Opel Mokka occasion?

- Wat zijn de pluspunten van een opel mokka?


- Wat zijn de voordelen om te leasen?

Opel Mokka occasion voor een leuke prijs

Een van de merken die een compacte auto levert op basis van het SUV model, is het het merk Opel. Opel heeft sinds het jaar 2012 de Opel Mokka op de markt gebracht. Het is een zogenoemde compacte crossover tussen een grote jeep en een personenwagen. Hij voldoet hiermee aan de eisen die de klanten van tegenwoordig met name hebben: wendbaar, niet te groot, betrouwbaar op de snelweg en goedkoop. Een nieuwe Opel Mokka begint al vanaf een euro of 26.000. Hierbij is hij rijklaar. Wanneer je liever niet de koopprijs ineens wil betalen is het ook mogelijk om de Opel Mokka te leasen. Hierbij kun je beschikken over een gloednieuwe Opel Mokka, maar wordt je er geen eigenaar van. Bij het leasen van een auto betaal je maandelijks een vast bedrag aan de fabrikant. In ruil hiervoor beschik je over de wagen en worden alle grote beurten en reparaties uit handen genomen en zijn voor rekening van de fabrikant. Je least een Opel Mokka al vanaf 399 euro per maand. Op deze manier is de Opel Mokka wel heel erg interessant. Een Opel Mokka occasion van bouwjaar 2012 kost ongeveer een € 15000.

Pluspunten test van een opel mokka

De Opel Mokka beschikt over een comfortabel interieur, dat door zijn ruimte meer dan voldoende plaats biedt aan een gezinnetje en eventueel achter in de laadklep is er nog ruimte voor een kinderwagen en andere spullen. Door zijn hoge zit, heb je een uitstekend overzicht op de weg. Het geeft je dan ook het ware 'king of the road' gevoel als je erin rijdt. Naast deze voordelen, is de wagen ook zeer geschikt voor mensen die net iets groter willem rijden dan bijvoorbeeld een Opel Corsa. Bij een Mokka kan er net wat meer in, heeft ie net wat meer body en met zijn 140 pk voldoende trekkracht om de snelle jongens bij te houden op de snelweg. De Opel Mokka kan als gezinswagen dienen, maar is ook heel geschikt als tweezitter. Door zijn sportieve uiterlijk en wendbaarheid is hij ook zeer geliefd bij mensen die hem voor zichzelf gebruiken.

betrouwbaarheid opel mokka occasion

Voordelen opel mokka lease

Het andere voordeel van leasen is dat wanneer je aan het eind bent gekomen van het door jou afgesloten lease contract, je kan kiezen om dit te verlengen of om een nieuwer type aan te schaffen. Het mooie van leasen is, naast het feit dat je niet ineens een grote som geld hoeft neer te tellen voor een nieuwe wagen, je afhankelijk van je contract, elk jaar of elke zoveel jaar kan beschikken over een gloednieuwe wagen naar keuze. Je hebt hierdoor nooit meer gedoe met reparaties of servicebeurten; deze komen altijd voor rekening van de fabrikant. Het enige wat je zelf betaald is de brandstof. Het is dus veel gemak voor een relatief laag maandelijks bedrag, waarbij je altijd in een nieuwe auto rijdt.

Grote auto's

Van oudsher was het een teken van rijkdom en prestige om een grote wagen te rijden. Het liefst met zoveel mogelijk extra luxe opties. Denk hierbij aan lederen bekleding, airco en navigatie. Grote auto's dienen nogal eens als maatstaf voor maatschappelijk succes. Het nadeel van deze grote auto's is, dat ze door hun omvang, veel brandstof verbruiken. Ze vangen veel wind en dus weerstand, waardoor het brandstof verbruik enorm toeneemt. Deze grote wagens zijn vaak dan ook voorzien van grotere brandstoftanks van 60 tot 80 liter. Dit voorkomt dat men te regelmatig bij een tankstation moet verschijnen om de tank weer te vullen.

 

Prijsklasse: Opel mokka prijzen

Tegenwoordig is er een legio aan keuze, wanneer het gaat om de grootte van de auto. Maar ook als het gaat om de opties die beschikbaar zijn, zoals optionele sportvelgen, xenon lampen, ingebouwde navigatiesytemen enzovoort. Tegenwoordig worden vele auto's al standaard geleverd met deze opties, zij het in de meest eenvoudige vorm. Met name fabrikanten die nog relatief onbekend zijn, of van de andere kant van de wereld komen, prijzen hun auto's vaak goedkoper aan dan de concurentie. Hierdoor probeert men voet dan wal te krijgen op de westerse automarkt. Ook wordt er door nieuwe fabrikanten vaak geschermd met 7 jaar volledige fabrieksgarantie, om de potentiële koper over de streep te trekken.

Brandstof

Auto's rijden op allerlei typen brandstof. Traditioneel gezien spreken we dan over benzinemotoren, dieselmotoren of motoren die worden aangedreven door gas, aan d epomo ook wel LPG genoemd. Deze fossiele brandstoffen hebben decennia lang de verschillende auto's voortgedreven. Tegenwoordig staan andere vormen van energie steeds meer centraal. Zo begon men een aantal jaar geleden met de introductie van de zogenaamde hybride auto. Deze auto's rijden op twee vormen van brandstof: fossiele brandstof, zoals benzine, LPG of diesel en een aandrijving op electriciteit. Hierdoor wordt aanzienlijk bespaart op kosten voor brandstof en tegelijkertijd wordt het milieu minder belast met de uitstoot ervan.

Milieubewuste motoren

Steeds meer is de electromotor in opkomst. Meer fabrikanten dan ooit produceren naast de traditionele motoren die rijden op fossiele brandstoffen, ook motoren die geheel electrisch worden aangedreven. Mede door subsidieregelingen vanuit diverse overheden zijn deze wagens aantrekkelijk om aan te schaffen. Daarnaast is de aanschafprijs van een dergelijke auto vaak voor een substantieel gedeelte fiscaal aftrekbaar, waardoor het nog interessanter wordt om er een aan te schaffen ten opzichte van een traditionele auto.

Kleinere wagens

Naast de eerder genoemde grote auto's, wint de kleine, zuinige en wendbare wagen steeds meer terrein ten opzichte van de grotere wagens. Dit komt met name doordat de motoren zuinig zijn, de wagens niet veel aan belasting kosten door het relatief lage gewicht, en omdat ze wendbaar zijn in drukke gebieden, zoals het centrum van een grote stad. Kleine autos zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Waar het voorheen belangrijk was om gezien te worden in een grote en luxe auto, is dit nu niet meer zo belangrijk. Wat nu factor is waarom mensen steeds meer kiezen voor een kleine wagen is functionaliteit. Mensen willen tegenwoordig een snel, betrouwbaar en wendbaar autootje, waarmee ze makkelijk kunnen manouvreren in stadscentra's. Tegelijkertijd liggen deze kleine auto's 'volwaaardig goed' op de weg. Voorheen waren de kleine wagentjes op een snelweg niet echt te vertrouwen. Door hun lichte gewicht waaiden wel meer dan eens auto's van de snelweg met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig is de kleine en compacte auto voorbereid om zowel kleine binnenweggetjes als de grote snelwegen. Ze liggen vast op de weg en kunnen qua snelheid goed mee met de rest van het verkeer. Ook hebben ze vaak standaard al vele opties ingebouwd, zoals navigatie, electrische ramen en een radio.

Diverse fabrikanten

Wanneer je voor de keuze staat om een wagentje aan te schaffen, kan dit nog best een klus zijn om de knoop door te hakken. Dit komt omdat zo ongeveer ieder merk tegenwoordig wel een aantal kleine varianten in zijn collectie heeft opgenomen, om zo alle kanten van de markt te kunnen bedienen. Elk merk heeft natuurlijk zijn eigen design en eigenschappen waarmee ze zich proberen te onderscheiden van de rest. Als klant profiteer je hiervan, omdat het, met name in dit segment van de markt, is gekomen tot wen ware prijzenslag. Tegenwoordig beschik je al over een nieuwe auto, compleet met eventuele opties vanaf enkele duizenden euro's. Met name als je aan het orienteren bent, zijn merken bereid er nog vele extra's bij te doen om je over de streep te trekken. Zo komt het regelmatig voor dat er een setje velgen bij wordt geleverd naar keuze. Of een navigatiesysteem met bluetooth. In andere gevallen kan er meerdere jaren garantie worden verstrekt, om je maar zover te krijgen om tot aankoop van de auto over te gaan.

Goedkope auto

Wat voor de meeste mensen tegenwoordig de doorslag geeft is de prijs. Op kwaliteit is men ook uit, maar daar hoeft men over het algemeen geen zorgen meer over te maken. Voor de meeste autofabrikanten geldt, dat de auto's kwalitatief gezien uitstekend in elkaar zitten. Garantiepaketten van 7 jaar worden regelmatig gratis erbij gedaan, omdat de fabrikant weet, dat bij normaal gebruik, de auto deze periode makkelijk zonder technische problemen door zal komen. Gezien het feit dat de prijs leidend is voor veel mensen, worden auto's, met name de kleinere varianten goedkoop aangeboden. Een goedkope auto is voor veel mensen interessant. De fabrikant hoopt zo een positieve ervaring te bieden aan een potentiële nieuwe klant, zodat hij of zij in de toekomst, wanneer ze meer te besteden hebben, ook weer voor dit merk kiezen. Daarbij hoop de fabrikant natuurlijk dat er tegen die tijd voor een van de duurdere varianten zal worden gekozen.

Binden aan het merk opel

De kleine wagen wordt dus ook als instapmodel gebruikt. Een introductie tot het rijgenot van een bepaald merk, plus de daarbij behorende service. Statistieken laten zien dat wanneer de eerste ervaring met een automerk positief is, men is geneigd bij dit merk auto te blijven. Ze weten door de positieve ervaring immers dat het gaat om een betrouwbaar merk, waarmee men zonder problemen altijd de weg op kan. Dit risicomijdend gedrag hebben autofabrikanten maar al te goed in de gaten en ze gebruiken dit gegeven om je te binden aan hun merk.

SUV opel mokka jeep

Een tussenvorm is de zogenoemde SUV. Dit is is een mix van een auto en een jeep, hierdoor is er meer laadruimte en is de instaphoogte hoger. Mensen vinden het vaak ook prettiger rijden als ze wat hoger zitten. Een SUV is heeft dus de fysieke kenmerken van de jeep, zoals de hoogte en de laadruimte, maar het comfort en de looks van een personenwagen. Het is een ideaal model voor mensen die meestal net dat beetje ruimte tekort komen in hun dagelijkse gang van zaken.

Vind hier onze occasions

Opel mokka verkopen? Bied Gratis je auto aan

 

Anderen bekeken ook:

Tweedehands Opel astra F, G, H, J, K

Opel Zafira: waarom voor deze occasion kiezen?

Over Deventer: Koopzondag, winkels, evenementen

Opel occasion kopen: Waar moet ik op letten?

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: