17 mei 2018
Deel:

Het kopen van een auto uit duitsland

Het kopen van een auto uit duitsland

Wat zijn de voordelen?

Duitsland is een goed autoland, dat staat als een paal boven water. Duitse automerken representeren luxe, goede, snelle en sterke auto’s. Sommige mensen kiezen ervoor om in Duitsland een auto aan te schaffen, in plaats van een Duitse auto bij een Nederlands bedrijf. Zij importeren een tweedehands auto naar Nederland. Maar waarom is dit het overwegen waard, wat zijn de voordelen?

De voordelen

Ten eerste bespaar je veel geld als je een gebruikte goedkope auto koopt. Een auto die minstens 6 maanden oud is en 6.000 km op e teller heeft, brengt financiële voordelen met zich mee: je hoeft minder BPM-belasting te betalen, en je hoeft geen 2e keer BTW te betalen op zo’n voertuig als je hem importeert. Je betaalt alleen de BTW voor de auto in Duitsland waar je hem koopt.

Maar wat zijn dan nog meer de voordelen? Want een tweedehands auto is natuurlijk altijd goedkoper op die manier, of je hem nou in het  buitenland koopt of niet. In Duitsland is het zo dat er veel ‘jong gebruikte’ auto’s te koop staan. Auto’s die al wel zijn gebruikt en onder de criteria vallen voor een tweedehands auto, maar in een nog zo goed als nieuwe staat zijn. Hiervan zijn er in Duitsland een stuk meer dan in Nederland, en dus zijn de prijzen voor deze goede en vaak ook vrij luxe uitgeruste auto’s een stuk lager. Ook is de Duitse BTW 2% lager, wat een klein verschil maakt.

De belangrijkste punten bij het importeren van een auto

In het kort is een auto importeren uit Duitsland dus voordelig, omdat jong gebruikte auto’s die nog in een zo goed als nieuwe staat zijn hier een stuk goedkoper zijn dan in Nederland, en je over die auto’s een stuk minder BPM belasting hoeft te betalen. Let erop dat de auto voldoet aan de criteria voor een gebruikte auto, en het is ook slim om de auto vast in Duitsland te laten keuren. Zo voorkom je onverwachte tegenslagen in het proces. Dan hoef je hem alleen nog naar Nederland te brengen, waar hij een nieuwe RDW-keuring en kenteken moet krijgen. Het importeren van je auto naar Nederland kan met een service, of je kan hem er zelf naartoe brengen met een tijdelijk kenteken.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: