30 nov 2022
Deel:

Reizen met de auto. Hoe kies je een autobox voor je reis.

Reizen met de auto. Hoe kies je een autobox voor je reis.

 Reizen met de auto. Hoe kies je een autobox voor je reis.

 

Als u met de auto op reis gaat, moet u er van tevoren voor zorgen dat alle spullen goed geregeld zijn. De tassen van de passagiers moeten in de bagageruimte worden geplaatst, maar het is niet altijd mogelijk om alle bagage in de beperkte ruimte te passen. In dergelijke gevallen kan een dakdrager uitkomst bieden, zodat u de nodige spullen kunt vastzetten en de spullen voor onderweg kunt stapelen.

Wat moeten mensen met een kleine auto doen?  Een grote auto gebruiken is helemaal niet nodig. Vooral omdat ze een enorm brandstofverbruik hebben. Een kleine auto is wendbaar, gemakkelijk te verplaatsen en te parkeren. Maar er is één nadeel: te weinig ruimte. Maar dit nadeel wordt perfect gecompenseerd door de beschikbaarheid van een autobox op het dak.

Aan de ene kant is het een aanzienlijke toename van de ruimte voor uw bagage, vooral als u met kinderen reist. Eindelijk kunnen zij alles meenemen wat ze nodig hebben.

Anderzijds zorgt de autobox voor extra lawaai tijdens de reis en zijn er beperkingen in het verkeer. Laten we elk element afzonderlijk bekijken:

Het deksel van de autobox is een zeer belangrijk element, gemaakt van kunststof. Het deksel neemt de grootste klappen op. Tijdens het rijden vallen stenen en ander puin van onder de voorligger vaak precies in het deksel van de autobox, dus het deksel moet duurzaam zijn. Tegenwoordig besteden bijna alle fabrikanten van autoboxen de nodige aandacht aan dit element, maar er zijn enkele uitzonderingen. De kleur van de autobox wordt bepaald door de kleur van het deksel, want meestal zijn alle andere elementen zwart.

Ook de bodem van de autobox wordt gevormd uit één stuk kunststof. In de meeste gevallen is de bodem van de koffer van zwart plastic, maar hij kan ook dezelfde kleur hebben als het deksel.

Bijna elke fabrikant heeft zijn eigen systeem van sloten en vergrendelingen. Er zijn verschillende soorten vergrendelingshendels: metaal met een veer, kunststof en gas. Gasvergrendelingen zijn niet erg betrouwbaar, na verloop van tijd zakken ze door en moeten ze worden vervangen. Autokisten zijn verkrijgbaar in volumes van 220 tot 1000 Volumes. De meest populaire volumes hiervan zijn: 320, 330, 420, 460 en 520 Volume. Alle andere autoboxen houden het midden tussen bovenstaande en zijn gewoon boxen voor niet-standaard koffers.

De binnenkant van de kist kan voorzien zijn van LED-verlichting waarmee u snel spullen kunt laden en lossen, zelfs 's nachts. Veel modellen zijn uitgerust met indicatoren die het sluiten van de dekselbox controleren. Zo kan de bestuurder controleren of de sluiting veilig is. De luxe modellen van autoboxen bieden een verscheidenheid aan interieurafwerkingen.

Let bij het kiezen van een autobox op de grootte van uw autodak, zodat de autobox niet aan de voor- of achterkant naar beneden hangt. Voor een sedan of hatchback zal de optimale lengte van de box ongeveer 70,9 inch zijn. Bij stationwagons kunt u een langere box installeren - 83 inch Bij full-size SUV's kunt u al boxen installeren van 90,6 inch en groter. Als u een lading van een bepaalde lengte gaat vervoeren, plaats dan de grootte van de kofferbak + 4 inch, dan kan het niet misgaan.

Vooral de opties voor het vervoer van winteruitrusting en ski's zijn in trek. Ze zijn zeer nuttig voor liefhebbers van skigebieden die liever met hun auto en met al het nodige materiaal naar de nodige plaats gaan. Als u geen extra accessoires gebruikt, is het vrij moeilijk om lange stukken uitrusting te vervoeren;

Modellen voor het vervoer van een boot zijn ook in trek, maar voor deze doeleinden volstaat een kleine opblaasbare structuur. Logischerwijs zal het onmogelijk zijn om zonder een speciale trailer te vervoeren;

Universele modellen zijn geschikt voor elke taak, want ze zijn ruim, ergonomisch, beschermen op betrouwbare wijze alle inhoud en zien er esthetisch uit, waardoor de auto presentabeler wordt.

De juiste box op het dak van de auto kan gemakkelijk zijn belangrijkste functies uitvoeren, zonder de bestuurder, de auto ongemak te bezorgen, tijdens installatie, gebruik of verplaatsing.

Bronnen van informatie:

Informatie auto box van autodoc.nl

Informatie over de carpool van checkoutsam.nl

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: