14 nov 2022
Deel:

Automaterialen: Wat is de beste auto materialen zaak?

Automaterialen: Wat is de beste auto materialen zaak?

Automaterialen: eenvoudig, snel en goedkoop

Je kent het wel, je hebt net een nieuwe auto en na een paar weken rammelt er al wat. Of je raakt afgeleid bij het stoplicht en bent net te laat met remmen en botst op je voorganger. Iedereen die een auto heeft krijgt wel eens met een defect of beschadiging te maken. Of het nu komt door een ongeluk, slechte weersomstandigheden, ouderdom of gewoon dikke pech, er moeten helaas soms onderdelen van je auto vervangen worden. Het is iets waar niemand op zit te wachten en vaak veel stress met zich meebrengt en het komt natuurlijk nooit op een gelegen moment. Er zijn veel mensen die weinig van auto's afweten. Ze schrikken vaak als er iets kapot gaat en vrezen hoge rekeningen wanneer er een reparatie nodig is. Maar is dat wel terecht? We leggen je in deze blog uit hoe je gemakkelijk en goedkoop aan automaterialen voor je auto kunt komen.
 
 

Tegenwoordig is het makkelijk automaterialen te zoeken

Vroeger was alles een stuk moeilijker dan tegenwoordig. Als er iets kapot ging moest je eerst uitzoeken, waar een garage was. Die ging vervolgens op zoek naar de benodigde onderdelen, wat ook een aardige opgave was. Dan was het wachten tot je eindelijk je auto weer kon gebruiken. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten die daarbij kwamen kijken. Als je je uberhaupt al een auto kon veroorloven was het hoogstwaarschijnlijk een grote onverwachte uitgave om een onderdeel van je auto te vervangen. Gelukkig is het nu allemaal niet meer zo lastig en kan het snel en goedkoop opgelost worden. 

Vraag en aanbod van auto materialen bij elkaar brengen bij de onderdelenlijn


De onderdelenlijn is een in 1990 opgericht bedrijf, gevestigd te Dordrecht, dat vraag en aanbod van automaterialen bij elkaar brengt. Zij helpen mensen die een onderdeel van hun auto moeten vervangen met het vinden van de juiste aanbieder. En andersom maken zij het makkelijker voor bijvoorbeeld auto-demontage bedrijven of sloperijen om klanten te vinden. Voorheen ging dat voornamelijk door de telefoon, maar tegenwoordig maakt het internet het een stuk eenvoudiger. Zo kun je heel gemakkelijk online een aanvraag indienen voor de automaterialen die je nodig hebt. Het mooie van de moderne tijd waarin we nu leven is dat je dit op elk moment en op elke plaats kan doen op je telefoon. Je hebt alleen een internetverbinging nodig. Je kunt echter nog steeds telefonisch bestellen mocht je dit prettiger vinden en ook voor alle vragen zijn er natuurlijk altijd medewerkers telefonisch bereikbaar die je met plezier zullen helpen. 

De juiste automaterialen vinden op de onderdelenlijn


Hoe weet je nou precies welk onderdeel bij jou auto past? Sommige mensen hebben nu eenmaal minder verstand van auto's dan andere. Niet iedereen weet direct wat er kapot is, welk onderdeel er nodig is en waar op te letten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen een vriend of familielid met verstand van auto's te vragen een kijkje te nemen naar je auto en je te adviseren, maar het beste is om de garage te vragen je auto te laten controleren. Zij kunnen je precies vertellen welke onderdelen je auto nodig hebt. Vaak zullen zij je aanbieden om deze onderdelen voor je te bestellen, maar dat is niet altijd de goedkoopste oplossing. Hier komt onderdelenlijn.nl goed van pas. Je kunt namelijk heel gemakkelijk en goedkoop de onderdelen zelf online bestellen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt het beste gebruik maken van de aanvraagoptie. Op onderdelenlijn.nl vind je bovenin het kopje Auto-onderdelen aanvraag. Als je hierop klikt krijg je een menu waarin je verschillende informatie van je auto kunt invullen. Het meest veilige is om je kentekennummer in te vullen. Er wordt dan automatisch in het register opgezocht welk merk en model auto je hebt en zo kun je eenvoudig de ondedelen vinden die gechikt zijn voor jou auto. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je je auto snel weer in orde wilt hebben en dat je per ongeluk onderdelen betelt die niet bij je auto passen. Mocht je je kentekennummer niet bij de hand hebben kun je ook handmatig het soort auto en model invullen, maar de kans dat je hier een fout bij maakt is groter dan dat je gewoon het kentekennummer invult. Overigens kun je ook andere gegevens invullen, zoals het bouwjaar, soort versnellingsbak, chassisnummer, KBA-nummer etc. Houdt er rekening mee dat er nooit 100 procent garantie is dat alle onderdelen juist worden aangegeven, zelfs als je kentekennummer opgeeft. Daarom is het altijd verstandig zoveel mogelijk informatie op te geven. De kans dat er dan wat fout gaat is heel klein.

Database automaterialen onderdelenlijn voorraad

De automaterialen lijn is eigenlijk een soort database voor auto onderdelen. Je kunt het een beetje vergelijken met een supermarkt, maar dan voor auto's. Er zijn meer dan honderd bedrijven aangesloten, waardoor er meer dan een miljoen onderdelen te vinden zijn in de onderdelenlijn voorraad. Grote kans dus dat je kunt vinden wat je zoekt. Je kunt er zelfs auto materialen vinden voor Ferrari en Lamborghini!

Aanvraag indienen is het voordeligst


Als je je auto materialen aanvraag hebt ingediend zul je vaak al binnen enkele minuten een aanbod krijgen van een bedrijf. Het is vaak voordeliger om een aanvraag in te dienen om zo een mooi aanbod te krijgen. De bedrijven die je hun onderdelen willen verkopen begrijpen dat er meerdere concurrenten zijn die hetzelfde onderdeel willen verkopen en zullen zo proberen jou als klant binnen te halen. Je kunt uiteraard ook zelf op de onderdelenlijn.nl winkelen en zo handmatig een onderdeel uitzoeken, maar houdt er dan rekening mee dat dit duurder kan zijn dan een aanbod op maat. Je kunt ook alle bedrijven vinden die zijn aangesloten bij deze database met telefoonnummer, adres en website(indien van toepassing). Mocht je dus een voorkeur voor een bepaald bedrijf hebben, bijvoorbeeld eentje die bij je in de buurt zit, kun je ze eenvoudig via de website opzoeken en contacteren. Je kunt overigens ook zo per bedrijf kijken welke onderdelen zij momenteel aanbieden. Dus met een beetje geluk kun je zo de benodigde onderdelen vinden bij je favoriete bedrijf. 

Tweedehands automaterialen hoeven niet slecht te zijn

Via de automaterialen onderdelen lijn koop je alleen tweedehandse auto onderdelen. Je hoeft niet te schrikken van het woord tweedehands, want dit betekent niet dat je een oud en versleten onderdeel krijgt. Vaak zijn de tweedehandse onderdelen net zo goed als nieuwe alleen een stuk goedkoper. Auto-demontage bedrijven en sloopbedrijven strippen de auto's die gesloopt gaan worden van alle goede en bruikbare onderdelen. Deze worden dan opgeslagen in het magazijn. Verder worden alle onderdelen met garantie verkocht, dus mocht je dan toch pech hebben kun je het onderdeel omruilen. Uiteraard is het hergebruik van auto onderdelen niet alleen gunstig voor de klanten, maar ook erg goed voor het milieu.

Goede recensies automaterialen van onderdelen lijn


Alle automaterialen kunnen thuis worden bezorgd en bijna alle garages zullen met plezier jouw tweedehands gekochte auto onderdelen voor je monteren. Er worden op de website wekelijks meer dan tienduizend aanvragen verwerkt en ongeveer vijfenzeventig procent van deze aanvragen resulteert in een daadwerkelijke verkoop. Veel mensen laten een recensie achter na gebruik te hebben gemaakt van de website. Dit is belangrijk voor andere mensen om te zien of zij het kopen van hun automaterialen op deze manier een juiste optie vinden. Op dit moment hebben al bijna twaalfduizend mensen hun mening gegeven en scoort de website een ruime acht uit de maximale tien punten die te behalen zijn. In 2017 is de website zelfs genomineerd voor website van het jaar. Steeds meer sloperijen en auto-demontage bedrijven ontdekken deze handige manier van zaken doen en hierdoor worden er met de dag meer automaterialen beschikbaar en breidt de voorraad van deze online database zich alleen maar verder uit.

Facebook en Twitter


Op onderdelenlijn.nl kun je ook interessante blogs vinden. Hier kun je informatie vinden over allerlei verschillende dingen gerelateerd aan auto's. Leuk om in je vrije tijd te lezen. Overigens kun je ook een kijkje nemen op de Facebook en Twitter pagina. Deze kun je vinden op de website. Op deze pagina's kun je ook interessante informatie en nieuwtjes vinden. Hier kun je ook een bericht sturen mocht je vragen hebben. Voel je vrij om ze te volgen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!

Geen stress meer!


Gezien de automaterialen voorraad hoef je nooit meer lang te wachten op je auto onderdelen. Het is een fijn idee dat je kunt kiezen uit het grote aanbod, zodat je het beste onderdeel kunt kiezen voor je auto en geen genoegen hoeft te nemen met een oud en tweedehands versleten auto materiaal. Je kunt op je gemak de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken en beslissen welke je het best geschikt vindt voor je auto. En het hoeft dus helemaal niet duur te zijn. De volgende keer als je nieuwe onderdelen nodig hebt voor je auto denk dan aan de onderdelenlijn.nl en je zult geen stress meer hebben!
 

Automaterialen zaak in de buurt van Deventer?

Automaterialen van WM
Automaterialen van Brezan
Automaterialen van Kruitbosch en de weerd

Automaterialen online bij bol.com

 

Anderen bekeken ook:

Wat is een druppellader? En hoe kan ik een druppellader gebruiken?

Wat is en lambdasonde?

Zelf een trekhaak kopen en monteren

Hoe lang gaan remschijven mee? Wanneer moet ik ze vervangen?

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: