4 jul 2019
Deel:

Spelletjes voor 2 personen voor in de auto. Steen papier schaar , hints.

Spelletjes voor 2  personen voor in de auto. Steen papier schaar , hints.

Een geweldige vakantie begint met een autorit. Een lange rit met kinderen kan soms een behoorlijke uitdaging zijn voor de ouders. Hoe zorg je dat iedereen zich blijft vermaken tijdens de rit? Er zijn leuke auto spelletjes die de reis een stuk aangenamer kunnen maken. Wil je niet dat de kinderen de hele reis achter hun tablet of gamecomputer zitten en de reis onvergetelijk maken? Kijk dan eens naar deze 25 leuke spelletjes voor in de auto. Voor de meeste spellen heb je helemaal niets nodig, deze auto spelletjes zijn gratis en garanderen plezier in de auto. Ga jij binnenkort op reis met de kids? Doe dan hier inspiratie op om de autorit een stuk gezelliger te maken.

 

Waar gaat dit artikel over:

25 leukste gratis spelletjes voor  2 voor onderweg:

1. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

2. Filebingo
3. Wie ben ik?
4. Quizzies
5. Aap, paard, dromedaris
6. Sudoku
7. Bordspellen
8. Puzzelboekjes
9 Karaoke
10. Auto's tellen
11. Ik ga op vakantie en neem mee
12. Er was eens .....
13. Geen ja, geen nee
14. Galgje
15. Steen, papier, schaar
16. Hints
17. Dilemma's
18. Wat als je een ....was
19. Kaartspelletjes
20. Hoofd, schouders, knie en teen
21. Simon zegt ....
22. Het rekenspel
23. Het kentekenspel
24. Wie is de persoon in de auto naast je?
25. Wie het langst stil kan zijn

De leukste 3 gratis autospelletjes.
De leukste 5 spelletjes op papier

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Een gouden oude optie is natuurlijk het spel: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet ...”. Dit spel is perfect voor elke autoreis. Degene die aan de beurt is, begint met “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is paars.”. Vervolgens mogen de medepassagiers raden wat het is. Is het misschien de paarse ritssluiting van de tas, een snoeppapiertje of nog heel iets anders? Degene die raadt wat het is, mag vervolgens een poging wagen.

Leuke spelletjes op papier: Filebingo

Oh, oh, file! Zeker met verveelde kinderen kan dit een echte nachtmerrie worden. De rit duurt lang, je komt niet vooruit en het gemopper van de achterbank begint te komen. Zorg dat je paraat bent met de leukste auto spelletjes gratis. Maak voordat jullie vertrekken zelf een aantal bingo kaarten met dingen die je onderweg tegen kunt komen. Van een bepaald automerk, een koe, verkeersbord tot bijvoorbeeld een tractor. Telkens wanneer het file is mogen de kaarten erbij gehaald worden. Hierdoor wordt de aandacht van de file afgeleid en blijven de kinderen alert blijven. Maak een unieke bingokaart van het vakantieland waar jullie naartoe gaan. Gaan jullie bijvoorbeeld op vakantie naar Frankrijk? Maak dan een bingokaart met Franse verkeersborden, een Carrefour supermarkt, zonnebloemvelden en Franse politieauto's. Je kunt bingokaarten maken met afbeeldingen, maar ook met woorden die je onderweg tegen kunt komen. Zo leren jouw kinderen gelijk een paar handige woordjes voor tijdens de reis.

leuke spelletjes op papier voor in de auto

Spelletje op papier: Wie ben ik?

Iedereen schrijft een bekend persoon op een post-it. Vervolgens worden de post-its uitgedeeld en plakt iedereen, zonder te kijken, een post-it op hun hoofd. Door om de beurt een vraag te stellen kan iedereen erachter komen wie hij of zij nu precies is. De vraag mag alleen met een ja of een nee worden beantwoord. Dit spel kun je in teams spelen, maar ook per persoon. Ga net zo lang door totdat iedereen weet wie hij of zij is. Je kunt wanneer het te moeilijk wordt ook hint geven.

Spelletje op papier: Quizzes

Wordt een echte quizmaster en vraag jouw kids de meest uiteenlopende vragen over bijzondere feitjes. Natuurlijk kun je zelf vragen verzinnen, maar er zijn genoeg spelkaarten zowel online als in de winkel te koop met unieke vragen. Niet alleen is dit een erg leuk spel, iedereen steekt er nog wat van op ook! Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een quiz te maken over het vakantieland waar jullie naartoe onderweg zijn? Wil je jouw kinderen wat bijbrengen over een bepaald onderwerp? Dan is dit de kans. Maak leuke vragen en informeer jouw kinderen op speelse wijze onderweg.

Aap, paard, dromedaris

Maak een woordenslang met zijn allen! Hoe lang kun je een woordenslang maken? Begin met een woord uit een vaste categorie, bijvoorbeeld dieren. De een start met het woord aap, vervolgens kan de ander de woordenslang vervolgen met paard. Gebruik telkens het laatste letter om een nieuw woord te maken. Je kunt dit met elke categorie doen. Wat dacht je van landen, steden, gerechten of sporten? Hoe lang wordt jullie langste woordenslang? Wanneer iemand geen nieuw woord kan bedenken is de woordenslang afgelopen. Start een nieuwe en zie of deze nog langer kan worden.

Spelletje op papier: Sudoku

Laat de hersenen op volle toeren draaien met een ingewikkelde sudoku puzzel. Voel je een echt rekenwonder en los deze cijferpuzzels op tijdens de reis. Het kan soms zeker een half uur duren voordat je een sudoku puzzel opgelost hebt. Wil je het interessant houden voor jouw kids onderweg? Wat dacht je van cadeautje aan iedere grens die jullie overgaan? Geef bijvoorbeeld een sudoku puzzel cadeau en geniet van een heerlijk rustig ritje. Dit is een van de beste spelletjes op papier.

auto spelletjes voor onderweg

Leuke spelletjes voor onderweg in de auto

Bordspelletjes meenemen in de auto? Dat is niet altijd handig. Gelukkig spelen de fabrikanten van bordspelletjes hier goed op in. Je kunt veel bekende spellen in reisformaat aanschaffen. Wat dacht je van een potje monopoly of levensweg? Het aanbod is enorm aan leuke spelletjes voor onderweg in de auto in reisformaat. Speel bijvoorbeeld Yahtzee op de achterbank met een handig speelbordje en kleinere dobbelstenen. Niet alleen is dit handig voor in je tweedehands auto, maar je hebt de hele reis hier plezier van.

Leuke puzzelboekjes voor onderweg

Een puzzelboek of vakantieboek is een echte aanrader voor onderweg. Niet de hele reis heeft iedereen zin om samen spelletjes te doen. Een leuk puzzel- of vakantieboek kan jouw kinderen een lange tijd zoet houden. Het is goed voor de ontwikkeling en erg leuk om onderweg en op vakantie te spelen.

Karaoke

Zou jullie gezin zo mee kunnen doen aan het Songfestival? Laat die gouden keeltjes meezingen op de leukste liedjes. Maak een leuke playlist met echte meezingers. Zijn jouw kinderen nog wat jonger? Zoek dan een playlist met de leukste nummers voor kinderen. Zijn jouw kinderen ouder? Laat hen dan meebepalen in het kiezen van de nummers. Maak samen een playlist en geniet de hele rit van de beste nummers om mee te zingen. Maak het helemaal gezellig met karaoke versies en voel je een echte popster onderweg.

auto spelletjes op papier

Auto spelletjes (gratis) 1: Auto's tellen

Alle auto's tellen die voorbij racen op de snelweg is natuurlijk niet te doen. Maar het spel auto tellen kun je eenvoudig spannend maken door te focussen op een bepaald merk. Kies een bijzonder merk bijvoorbeeld hyundai of  subaru die statistisch gezien minder vaak voorkomt. De kinderen moeten goed zoeken naar deze auto's en zijn zo lang zoet. Je kunt het spel ook aanpassen door bijvoorbeeld auto's te spotten. Spot gele auto's. Wie het eerst de gele auto ziet, krijgt een punt. Dit spel kun je de hele reis lang door blijven spelen.

Auto spelletjes (gratis) 2: Ik ga op vakantie en neem mee

Dit is misschien wel het beste spel voor in de auto. Het spel “Ik ga op vakantie en neem mee” is een goede geheugentrainer en een perfecte manier om tijd te verdrijven. Een persoon start met de zin: “Ik ga op vakantie en neem mee... een lucht bed.”. De volgende persoon herhaalt deze zin en voegt zelf een product toe. De volgende deelnemer herhaalt de zin en voegt weer iets toe. Hoe langer het spel duurt, des te moeilijker het is om alles te onthouden. Dit spel valt altijd in de smaak en na een paar rondes kun je al een uur verder zijn.

Auto spelletjes (gratis) 3: Er was eens...

Hebben jouw kinderen een rijke fantasie? Dan is dit spel een goede optie. Met dit spel maken jullie met zijn allen zin voor zin een bijzonder verhaal. Schrijf samen een sciencefiction of een prachtige roman. De eerste persoon begint met de zin: “Er was eens..” en voegt vervolgens een situatie toe. Vervolgens kan iedereen om de beurt een zin toevoegen aan het verhaal. Voor je het weet heb je een hilarisch verhaal geschreven. Het is een erg leuk spel en perfect voor kinderen met een rijke fantasie.

-----------------------------------

Binnenkort Auto Verkopen?
Krijg Gratis Toegang Tot Het Gratis E-Book 15 Beste Tips: Hoe Moet Ik Mijn Auto Verkopen?

Klik hieronder op de knop Nu Gratis Tips en ontdek hoe je niet dezelfde fouten maakt als 90% van de mensen

tips auto verkopen

 

 -----------------------------------

Geen ja, geen nee

Het spel “Geen ja, geen nee” is een spel dat je de hele reis kunt spelen. Spreek met elkaar af dat je onderweg geen ja en geen nee mag zeggen. Dit is nog moeilijker dan je denkt! Je kunt dit spel ook uitbreiden door vragen te stellen. Niemand mag ja of nee zeggen en moet op originele wijze antwoord zien te geven op deze vragen. Het is een creatieve manier van taalverruiming en houdt de aandacht van de reizigers scherp.

Galgje

Ken je dit spel nog? Een persoon bedenkt een lastig woord en geeft aan hoeveel letters het woord bevat. De ander(en) vraagt telkens een letter. Bevat het woord deze letter? Dan wordt deze letter zichtbaar. Komt deze letter niet voor in het woord? Dan wordt streep voor streep de galg getekend. Wanneer je het poppetje aan de galg hebt getekend ben je af. Kun je het woord raden met de juiste letters? Dan krijg je een punt!

Steen, papier, schaar

Een basis spelletje om de sfeer de juiste kant op te helpen. Steen, papier, schaar, het is een van de oudste auto spelletjes gratis. Hoe het werkt? Je roept: “steen, papier, schaar” en vervolgens laat iedereen met de handen zien wat hij/zij gekozen heeft. Wie er wint? Dat kun je op deze manier uitrekenen:
  • Steen wint van schaar
  • Schaar wint van papier
  • Papier wint van steen
Degene die wint, krijgt een punt. Speel dit spel bijvoorbeeld tot 20 punten. Wie het eerst twintig punten heeft behaald wint het spel. Het is een makkelijk spel en goed te spelen met jonge kinderen.

Hints

Ken je hints? Zonder iets te zeggen, maar met gebruik van standaard gebaren moet de ander(en) erachter komen wat je bedoeld. Wil je bijvoorbeeld dat andere een film raden? Dan kun je als eerst de categorie laten raden, de film categorie. Vervolgens geef je aan hoeveel woorden de titel van de film bevat. Woord voor woord kun je de titel laten raden. Doe dit spel met een tijdslimiet van vijf minuten per persoon. Je kunt dit spel in teams spelen, of los van elkaar.

 leuke spelletjes voor in de auto

Dilemma's

Wat wil je liever? Wil je liever jouw hele leven lang alleen maar drop mogen eten of alleen maar appelmoes? Met ingewikkelde en onmogelijke dilemma's kun je lang bezig zijn. Wat is nu de beste optie en wat kies jij? Verzin grappige, moeilijke en onmogelijke dilemma's om uit te kiezen. Wie kiest wat en waarom is dat voor iedereen de beste keuze? Het is een leuke manier van discussiëren over vreemde onderwerpen. Leer iedereen nog beter kennen en heb lang plezier met de meest vreemde dilemma's. Je kunt zelf moeilijke dilemma's verzinnen, maar online kun je ook veel lijsten met de meest onmogelijke dilemma's vinden ter inspiratie.

Wat als je een … was

Is iedereen een beetje melig in de auto of juist helemaal gaar? In melige en verveelde buien zijn fantasieverhalen altijd een goede optie. Het spel “Wat als je een... was?” is perfect voor onderweg. Een persoon vraagt de rest van de auto bijvoorbeeld: “Wat als je een timmerman in Timboektoe was?”. Vervolgens vertelt iedereen wat hij of zij zou doen. Het is een goede manier om de geesten te prikkelen en leukste verhalen ontwikkelen zichzelf. Maak de vragen zo moeilijk of vreemd mogelijk zodat de antwoorden hilarisch worden.

Leuke kaartspelletjes voor in de auto

Neem altijd een pakje kaarten mee voor onderweg. Er zijn genoeg leuke kaartspelletje die je in de auto kunt spelen. Je kunt samen kaartspelletjes spelen, of je kunt bijvoorbeeld alleen patience spelen. Leer de kinderen voor het vertrek al leuke kaartspelletjes, zo kunnen ze uren samen zoet zijn met verschillende spelletjes.

Hoofd, schouders, knie en teen

Is er even wat beweging nodig, maar geen tijd voor een pauze? Maak van de achterbank een sportschool met een rondje hoofd, schouders, knie en teen. Zet het liedje in en iedereen begint vanzelf de bewegingen mee te doen. Het is een echte sfeermaker en zorgt voor genoeg beweging onderweg.

auto spelletjes gratis

Simon zegt..

Nog meer bewegen in de auto? Speel het spel “Simon zegt..”. Bij dit spel is een persoon de leider die telkens opdrachten geeft. Opdrachten zoals: “Simon zegt klappen met de handen.”. Vervolgens begint iedereen te klappen. Wanneer je wilt, kun je de opdracht veranderen door te zeggen: “Simon zegt draaien met het hoofd.”. Vervolgens moet iedereen draaien met het hoofd. Je kunt zelf de bewegingen bedenken die passen in de auto. Geef je een commando zonder “Simon zegt”, dan is het commando niet geldig. Iedereen die toch die beweging gaat doen is af. Dit spel houdt iedereen lekker bezig en houdt de aandacht erbij.


Het rekenspel

Educatieve spelletjes zijn ook altijd een goede optie voor onderweg. Start bijvoorbeeld met 2+3=5, de volgende moet met getal vijf een volgende som maken, vervolgens moet de volgende persoon de som oplossen en weer een volgende som maken. Het is een goede manier om de rekenvaardigheid te stimuleren. Je kunt dit doen met optelsommen, aftreksommen of met vermenigvuldigen. Laat jouw kinderen op speelse wijze de tafels leren met deze spelletjes voor onderweg.


Het kentekenspel

Rare kentekens komen vaak genoeg voorbij, maar waar staan alle letters en cijfers precies voor? Dat maken jullie uit! Maak bijvoorbeeld een spel waarbij iedereen een voor- en achternaam moet bedenken bij de letters van het kenteken. De meest lachwekkende resultaten komen hieruit. Vervolgens kun je bedrijfsnamen verzinnen. Waar staan AD-12-WZ bijvoorbeeld voor? Dat kan een algemeen dakdekker van een 12-jarige Willem Zand zijn. Maak zelf de leukste combinaties met de letters en cijfers van kentekens die voorbij komen.

kenteken auto

Wie is de persoon in de auto naast je?

Altijd al benieuwd geweest wie de persoon in de auto naast je is? Dan kun je zelf bedenken. Om de beurt mag iemand de naam en het levensverhaal van de bestuurder in de auto naast je bedenken. Wat is zijn of haar naam, watvoor werk doet deze persoon en waar is hij of zij naartoe onderweg. Vaak kun je de leukste verhalen zelf bedenken. Wie weet is het wel de man die naast jullie op de camping komt staan of iemand met een bijzondere hobby. Jullie verzinnen het zelf. Het is een goede manier om de tijd in de auto dragelijker te maken. Zijn jullie echte comedians? Dan zullen de resultaten geweldig zijn.

Wie het langst stil kan zijn

Ben je na al deze spelletjes er een beetje klaar mee? Dan kan het beste spel in auto het: “Wie kan het langste stil zijn?” zijn. Is er veel bonje of hebben jouw kinderen het echt gehad met de rit? Dan is een wedstrijdje als deze een perfecte optie. Maak het extra aantrekkelijk met een prijs. Wie het langst stil is, mag bijvoorbeeld bepalen wat jullie vanavond gaan eten of wint een snoepje. Voor wat rust onderweg is dit een geweldig spel voor de ouders. Een lange autorit hoeft nooit saai te zijn. Met deze spelletjes voor in de auto geniet iedereen de hele reis van een gezellige tijd. Als ouders kunnen jullie wel eens opzien tegen de autorit, dit is nergens voor nodig. Ga goed voorbereid op weg en speel leuke spelletjes met elkaar. Het is een manier om de vakantie goed te starten. Maak de autorit een leuk onderdeel van de vakantie met al deze spellen.

Auto verkopen? Bied Gratis je auto aan

 

Anderen bekeken ook:

Wasstraat of zelf je auto wassen?

Het energielabel van mijn auto berekenen.

Alles wat je moet weten over banden wisselen

Auto start niet meer? Wat is het probleem?

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: