7 mei 2019
Deel:

Tweedehands Opel Meriva kopen?

Tweedehands Opel Meriva kopen?

Innovatief, veelzijdig en elegant: de Opel Meriva geldt als de nieuwe standaard voor veelzijdigheid in de automobielindustrie. De auto heeft een veelheid aan innovatieve functies die zijn ontworpen om flexibel gebruik van de ruimte te optimaliseren. En het zit allemaal verpakt in een onderscheidend, eigentijds ontwerp.

Met de eerste generatie Meriva, die in 2003 werd gelanceerd, creëerde Opel een nieuw marktsegment voor kleine, betaalbare monocabs. Met zijn revolutionaire FlexSpace-zitconcept achterin, hoge zitpositie en ruime cabine was de Meriva groot qua flexibiliteit en toch klein van formaat. Deze populaire formule heeft het mogelijk gemaakt om consequent het kleine monocab-segment te leiden, met een omzet in Europa van in totaal meer dan 1 miljoen stuks.

Betaalbare flexibiliteit

De tweede generatie Meriva verhoogt opnieuw de lat voor betaalbare flexibiliteit aan boord. Het FlexSpace-systeem is verder ontwikkeld om nog intuïtiever en gebruiksvriendelijker te worden. Het introduceert ook FlexDoors, innovatieve achteraan scharnierende achterdeuren die de toegang tot de cabine vergemakkelijken. Bovendien beschikt deze Meriva over een geweldige opbergruimte binnenin, aangevuld met een revolutionair concept van een flexibele middenconsole, evenals het Opel-exclusieve FlexFix-systeem: de geïntegreerde bagagedrager aan de achterkant, die als een lade onder de bagageruimte wordt opgeborgen.

Sculpturale designtaal Het flexibiliteitskenmerk van de Meriva wordt versterkt door de expressieve exterieur- en interieurstijl die Opel's bekroonde nieuwe sculpturale designtaal voortzet. Het silhouet van de monocab is vloeiend, elegant en dynamisch. De grafische afbeelding op de achterruit heeft een opvallende golf die de Flex-deuren met scharnier achteraan accentueert, waardoor het zicht voor passagiers achterin, vooral kinderen, wordt verbeterd. Dankzij het innovatieve FlexSpace-zitsysteem achterin vereist het nog minder moeite om de stoelen in verschillende standen te plaatsen of neer te klappen.

Handige opslag In de hele cabine wordt de opslagruimte aanzienlijk vergroot met handige locaties voor items die gewoonlijk in een auto worden vervoerd. Het revolutionaire FlexRail-consolesysteem, bestaande uit verwisselbare opslageenheden die op rails tussen de voorstoelen kunnen schuiven, biedt handige en aanpasbare opslag voor elk soort gebruik. Aan de voorkant zijn de royaal geproportioneerde stoelen. Ze bieden een toonaangevend instelbereik - 240 mm naar voren / achteren en 65 mm hoog - waardoor personen van elk formaat en elke leeftijd in optimaal comfort kunnen reizen. Een ander pluspunt is de beschikbaarheid van Opels unieke FlexFix geïntegreerde fietsendrager achteraan.

Nieuw tijdperk van deuren Meriva opent een nieuwe dimensie in de toegang tot de achterbank, met unieke naar achteren scharnierende achterdeuren. Het FlexDoors-concept is een primeur van de fabrikant. In tegenstelling tot de weinige bekende systemen met scharnierende achterdeuren, beschikt FlexDoors over full-sized deuren die onafhankelijk van elkaar openen, zonder dat een overlap door de voordeuren vereist is. Een conventionele B-stijl maakt deze onafhankelijke opening mogelijk, terwijl het zorgt voor een goede stijfheid van het lichaam en bescherming tegen zijdelingse botsingen. Daarnaast heeft het een handvat dat het in- en uitstappen verder vergemakkelijkt.

 

Geweldige functionaliteit FlexDoors bieden geweldige functionaliteit door het gemakkelijk in en uit de achterbank te krijgen. Door de deurscharnieren op de C-stijl te positioneren, kunnen de passagiersbenen ook meer ruimte krijgen. De FlexDoors openen ook tot 84 graden, veel breder dan conventionele deuren, waarvoor 68-70 graden de gebruikelijke standaard is. Passagiers die vooraan zitten profiteren ook van dezelfde openingshoek van 84 graden. FlexDoors zijn trouwens ergonomischer en comfortabeler voor de voorste passagiers als zij een jas, een koffer of een paraplu achter de voorstoel willen opbergen.

Maximale ruimte Het belangrijkste kenmerk van de Meriva is ongetwijfeld de ruimte. Het volledige bereik, zoals de Zafira, omvat het ingenieuze FlexSpace-zitsysteem waarmee de vijf binnenstoelen kunnen worden verschoven en gerenoveerd, waardoor er maximale ruimte beschikbaar is voor passagiers, chauffeur of bagage. De bagageruimte met neergeklapte stoelen kan rond een indrukwekkende 1500 liter bevatten. Dit maakt het een ideale keuze voor een gezinsauto in de voorsteden, maar met slimme functies zoals onafhankelijke radio / CD-spelers aan de voor- en achterkant is hij ook zeer geschikt voor reizen over lange afstanden.

Een Opel Meriva occasion kopen

De Opel Meriva Zijn slimme functionaliteit steekt boven alles uit. In deze auto is rijden misschien niet het meest opwindende, maar voor een kleine gezinsauto biedt het meer dan genoeg om interessant te blijven. De features maken het alleszins de moeite waard om een Meriva aan te schaffen. Ook als je een Opel Meriva occasion zou kopen, dan zul je daar ongetwijfeld nog vele jaren plezier van hebben.

Opel Meriva 2011

Nog even de feiten op een rijtje: - de Vauxhall Meriva werd voor het eerst gelanceerd in 2002, in navolging van zijn grotere broer de Vauxhall Zafira. - de Meriva kreeg een facelift in 2006, waarbij zowel de voor- als achterkant werden herontworpen. - gedurende de eerste zes jaar van het leven van de Meriva verkocht het alleen al meer dan 110.000 in het Verenigd Koninkrijk. - De tweede generatie Meriva werd onthuld op de Autosalon van Genève in 2010 en heeft een slanker ontwerp (inclusief innovatieve FlexDoors) en enkele prestatieverbeteringen. - De Opel Meriva 2011 wordt derde in de Europese Auto van het Jaar-awards en kreeg slechts dertien punten minder dan de winnaar, de Nissan Leaf. Aan sommige motoren van de Opel Meriva 2011 werd de stop / start-technologie toegevoegd, waardoor ze efficiënter werden.

Opel Meriva automaat

De 99bhp 1,4-liter benzinemotor met instapmodel worstelt met de massa van de Meriva en biedt een 0-62 mph-waarde van 14,0 seconden. De 118 pk sterke turbo is slechts een beetje beter: hij is stil op kruissnelheden, maar met slechts 175 Nm aan koppel moet hij hard werken om het maximale uit de prestaties te halen. De 138 pk benzineversie is beter, maar voelt nooit zo gespierd aan als zijn krachtfiguur suggereert. Dieselfans worden beter verzorgd, dankzij de introductie van de nieuwe 1.6-liter CDTi-eenheid van Vauxhall. Het is beschikbaar in 94bhp-, 108bhp- en 134bhp-gedaantes en is een soepele en krachtige uitvoering. Het is ook opmerkelijk efficiënt. Minder indrukwekkend zijn de 1,3-liter en 1,7-liter CDTi-eenheden. De eersten verzamelen slechts 74 pk en dragen de Meriva van 0-62 mph in 16.9 seconden, terwijl de laatste ongeraffineerd is. De Opel Meriva automaat is alleen beschikbaar met een zestraps automatische transmissie. Alle andere modellen krijgen een positieve vijfversnellingsbak, afgezien van de 138bhp 1.4 Turbo en alle 1.6 CDTi-versies, die een zesversnellingsbak krijgen.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: