5 sep 2021
Deel:

Op vakantie met de auto: wat is er verzekerd?

Op vakantie met de auto: wat is er verzekerd?

 

 

De zomervakantie. Voor velen is dit de leukste periode van het jaar, want we gaan er massaal op uit én het is vaak heerlijk weer. Wellicht ben je al op vakantie geweest, of ga je binnenkort een (auto)reis tegemoet. Een autovakantie vergt vooraf wat voorbereiding. Alle spullen moeten in de auto passen en je moet genoeg energie hebben voor de rit. Maar daarnaast is het ook belangrijk om eens bij je autoverzekering na te gaan wat er zoal gedekt wordt. Je wilt onderweg niet voor verrassingen komen te staan.

Met de komst van corona is er qua verzekeringen veel veranderd. Het devies luidt: betreed landen met code oranje of rood niet. Maar wat als je hier (toevallig) naartoe op autovakantie gaat?

Code oranje en rood

Ben je met een autoverzekering verzekerd in een land met code oranje of rood? Het antwoord hierop is ja. Uit eerder onderzoek van een vergelijkingssite is gebleken dat meer dan de helft van de vakantiegangers die met de auto op reis zijn, niet weten hoe het zit met de dekking van de autoverzekering in een gebied met strengere coronaregels. De overheid raadt af een gebied met code oranje of rood te betreden, maar dit betekent niet dat het onmogelijk is. Bevind je je in zo’n gebied? Geen zorgen wat je autoverzekering betreft, je bent dus gewoon verzekerd. Je autoverzekering vergelijken is natuurlijk altijd verstandig, maar wat corona betreft maakt de dekking geen verschil.

Goed verzekerd op reis

Met het warme weer zul je je airco hard nodig hebben in de auto. Vul je airco daarom op tijd bij, zodat je daar onderweg niet voor hoeft te stoppen. Een goed werkende airco is belangrijk voor een veilige reis. Door de koelte raakt de bestuurder niet oververhit en blijft het rijden aangenaam. Zo gebeuren er in ieder geval geen ongelukken door oververhitting. Mocht er tóch sprake zijn van een ongeluk, dan kun je terecht bij je autoverzekeraar. Als het goed is heb je de voorwaarden van je autoverzekering namelijk vooraf doorgenomen. Mocht je een uitgebreidere dekking willen, kun je altijd nog andere opties bekijken. Maar doe dit ruim van tevoren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: