27 okt 2023
Deel:

Rdw erkend bedrijf voor export kenteken zoeken in gelderland. Tijdelijk documentnummer

Rdw erkend bedrijf voor export kenteken zoeken in gelderland. Tijdelijk documentnummer

Rdw erkend bedrijf voor export kenteken zoeken gelderland

Aan de rand van Deventer op de grens van overijssel en gelderland is een autobedrijf gevestigd van waaruit Gerbert Hoog Stoevenbeld al jaren tweedehands auto´s exporteert. Auto´s die wij opkopen op veilingen of die via particulieren worden aangeboden. Een bedrijf dat van ‘handjeklap - naar internet’ zijn goederen aanbiedt aan de consument. Gerbert, “Ik heb weinig last gehad van de crises de afgelopen jaren. We zien wel een daling in het aanbod van tweedehandsauto´s dat juist door de crisis is ontstaan. Mensen zijn meer geneigd hun auto langer te houden of gaan voor een nieuwe kleine auto.” 

Vanaf zijn zestiende is Gerbert automonteur en werkzaam bij verschillende autobedrijven in Deventer en omgeving voordat hij de zaak van zijn vader in 2002 overneemt. Gevestigd op een boerderij waar de stallen en deel zijn omgebouwd. Een park aan verzorgde wagens, gereed voor de verkoop staat in de weilanden geparkeerd. Prijzen variëren en gaan tot ongeveer 10k. Bij auto inkoop maakt hij gelijk een inschatting of de auto hem wat kan opleveren in de Europese of in de Afrikaanse markt. Een inspectie op de brug en gelijk een APK keuring, zodat de auto in ieder geval voor de Nederlandse markt beschikbaar is.

Waar gaat dit artikel over:

- Hoe is de auto export ontstaan?

- Auto exportdienstverlening - Wat houdt dat in?

- Tijdelijk documentnummer?

- Naar welke landen worden de autos geexporteerd?


Auto Export "het verhaal"

Het exporteren van auto’s is gaandeweg ontstaan. Vanaf 2004 werd de vraag van tweedehandsauto’s uit Oost-Europese landen groter. Een nieuwe markt en kansen waar hij is ingestapt. Veel auto’s zijn de afgelopen jaren geëxporteerd naar Polen, Oekraïne en andere Oost-Europese landen. De openstelling van de Europese grenzen heeft mede bijgedragen aan de bloei van het bedrijf. Ook naar Afrikaanse landen wordt een grote diversiteit aan auto’s geëxporteerd. “Maar wel de landen waarin rechts gereden wordt!” Afhankelijk van het staatsbestel in een Afrikaans land ziet Gerbert de vraag dalen of stijgen. Een markt die ook zijn onzekerheden kent, maar waar het ene land wegvalt, komt er een nieuw land voor in de plaats.

rdw erkend bedrijf voor export

 

Wanneer tijdelijk documentnummer nodig?

Als een auto voor uitvoer wordt verkocht. In dat geval heeft de koper een tijdelijk documentnummer nodig om de auto voor uitvoer te kunnen melden bij het RDW. Wel heb je de kentekencard of kentekenbewijs deel 1a en deel 1B nodig om de auto te registreren in een ander EU-land

 

 

Auto exportdienstverlening zoeken

Naast export verzorgt Hoog Stoevenbeld ook de de papierwinkel voor het exporteren van een particuliere auto naar het buitenland.
  •  Met een afmelding,
  • een vrijwaringsbewijs en
  • een eventuele tijdelijke verzekering heeft een klant een wit kenteken en vijftien dagen de tijd om de auto naar het land van bestemming te transporteren of er zelf heen te rijden. 

Auto Export - Naar welke landen wordt er veelal geexporteerd? 

Belgie, Duitsland, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Estland, Frankrijk, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Servië, Tsjechië,Benin, Georgië, Ghana, Guinee, Jordanië, Libië, Oekraïne, Marokko, Moldavië, Nigeria.

Lees meer over onze exportdienstverlening .........

Beoordelingen:

rdw erkend bedrijf voor exportrdw erkend bedrijfrdwexport4 sterren van de 5

"Ik ben absoluut tevreden met al uw exportdiensten. Ga zo door. "

rdw export documentenrdw erkend bedrijfrdwrdwrdw5 sterren van de 5 (120 beoordelingen)

"Uitvoer documenten inclusief exportkenteken met verzekering voor 14 dagen hier geregeld. Dit werd vlot voor mij geregeld door dit rdw erkend bedrijf voor export gelderland."

Export Bedrijfsauto verkopen

Anderen bekeken ook:

Hoe kun je de cataloguswaarde van een auto berekenen?

Autogarage deventer

Welke milieuzones zijn er in Nederland?

Japanse automerken: Welke zijn de beste?

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: