20 jan 2022
Deel:

Snel een beschadigde autoruit vervangen is belangrijk

Snel een beschadigde autoruit vervangen is belangrijk

 

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel al eens meegemaakt, u bent aan het rijden en plots vliegt er een steentje tegen uw voorruit. Of misschien knalt er wel tegen hoge snelheid een vogel tegenaan waardoor u met een flinke barst in de voorruit wordt geconfronteerd. Een beschadigde autoruit laat u het best zo snel mogelijk vervangen. Dit niet alleen omdat dit de uitstraling van uw auto niet ten goede komt, maar ook omdat het de nodige risico's op het vlak van veiligheid met zich meebrengt. Snel een kapotte autoruit vervangen is echter één ding, maar veel mensen vrezen dat ze daar een vrij groot budget voor zullen moeten hebben. Dat is echter niet altijd noodzakelijk, in tegendeel. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor after market autoglas en dit is een flink stuk voordeliger.

Waarom is een kapotte autoruit vervangen zo belangrijk?

Rondrijden met een beschadigde autoruit gaat altijd gepaard met de nodige risico's. Wat de exacte gevaren zijn is wel steeds afhankelijk van de aard van de autoruitschade evenals de plaats waar deze zich bevindt. Globaal gezien kan een kapotte autoruit echter de volgende nadelen met zich meebrengen:

 

  • Een beschadigde voorruit kan er voor zorgen dat het zicht van de bestuurder op de weg aanzienlijk wordt beïnvloed. Hierdoor ontstaan mogelijk gevaarlijke situaties.
  • Een ingeslagen autoruit kan er voor zorgen dat dieven vrij spel krijgen. U bent immers niet meer in staat om de auto goed af te sluiten.
  • Bij slecht weer kan er water in de auto terechtkomen waardoor de elektronica wordt beschadigd. Het herstellen hiervan kan grote kosten met zich meebrengen.

 

Bovenstaande maakt duidelijk dat een autoruit vervangen bij autoruitschade een absolute must is. Alleen op deze manier kunt u namelijk hoge extra kosten voorkomen en is het bovendien mogelijk om de veiligheid van de inzittenden te garanderen.

Voorruit vervangen voor de apk controle?

De voorruit van een auto is het meeste vatbaar voor autoruitschade Dit heeft alles te maken met de omvang van de voorruit en met de plaats waar deze zich bevindt. De kans dat er een sterretje of een vogel tegenaan vliegt is immers veel groter in vergelijking met een zij- of achterruit. Een voorruit vervangen bij ruitschade is noodzakelijk omdat er in bepaalde situaties een afkeuring voor de apk kan dreigen. Dit is in het bijzonder zo wanneer de autoruitschade er voor zorgt dat de bestuurder geen onbelemmerd zicht meer heeft op de weg zoals bij een barst in de voorruit. Hierdoor kan het gebeuren dat hij niet voldoende kan anticiperen op gevaarlijke situaties waardoor hij niet alleen zichzelf, maar ook de andere weggebruikers in gevaar kan brengen. Uw voorruit vervangen is in deze situatie dan ook van groot belang.

Voordelig een autoruit vervangen bij ruitschade

Een kapotte autoruit vervangen is dus zeer belangrijk, maar hoe zit het met de kosten die er voor moeten worden betaald? Veel mensen stellen het vervangen van een autoruit uit omdat ze er even niet voldoende financiële middelen voor hebben. Toch kan het vervangen van een gebarsten of verbrijzelde autoruit veelal gebeuren tegen een veel scherpere prijs dan u in gedachten heeft. Het hoge kostenplaatje dat moet worden betaald is namelijk te wijten aan het feit dat mensen er nog steeds vaak voor kiezen om een nieuwe, originele autoruit te bestellen. Een dergelijke autoruit is echter voorzien van een merklogo wat er voor zorgt dat het in eerste instantie alleen door erkende merkdealers mag worden verkocht. Dit heeft een grote invloed op de prijs.

 

Autoglas Concurrent biedt haar klanten echter een voordelig alternatief voor autoruit vervangen. Door te kiezen voor after market autoglas kunnen de kosten aanzienlijk worden beperkt. Dit komt omdat een after market autoruit niet is voorzien van een merklogo en daardoor vrij kan worden verkocht. Ondanks het ontbreken van het merklogo wordt er op geen enkele manier ingeleverd op het vlak van kwaliteit, in tegendeel. Zowel originele als after market autoruiten worden namelijk in dezelfde fabriek geproduceerd en maken ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn. Een optimale prijs-kwaliteitverhouding is dan ook altijd gegarandeerd wanneer uw autoruit vervangen wordt door een after market exemplaar.

Een autoruit vervangen uitbesteden

Een gebarste of verbrijzelde autoruit vervangen zult u uiteraard liever niet zelf willen doen. Autoglas Concurrent besteedt dit steevast uit aan FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze vakmannen beschikken over alle mogelijke kennis en ervaring om de ruitreparatie op efficiënte wijze uit te kunnen voeren. Dit betekent niet alleen dat uw beschadigde autoruit vervangen kan worden op korte termijn, daarnaast bent u ook nog eens verzekerd van de best mogelijke prijs! Bent u bovendien WA+ of all risk verzekerd en heeft u te maken met een eigen risico? In dat geval wordt deze vaak door de FOCWA-gecertificeerde montagepartners tot een bedrag van 150 euro kwijtgescholden. Mede hierdoor zijn de kosten die u zelf moet betalen voor het vervangen van uw autoruit nagenoeg verwaarloosbaar te noemen.

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: