5 nov 2019
Deel:

Goedkope elektrische kinderauto kopen?

Goedkope elektrische kinderauto kopen?

Welke merken elektrische kinderauto´s zijn er?


Er zijn de modellen die gebaseerd zijn op de echte merken Audi, BMW, Ferrari, Mercedes, Mini Cooper en nog andere. Dit noemen we de auto's met licentie.


Dan zijn er nog andere tal van verschillende modellen van kinderauto's die niet volgens een merk zijn gemaakt maar die héél gelijkaardig functioneren.


In de afwerking kan men meestal het verschil zien 'Metallic, 'hoog glans lak' of 'paint color' zijn de kleuren die net zoals normale wagens aan de kinderauto's worden gelinkt door de merken. Modellen met hoog glans blijven langer glanzen en zijn beter afgewerkt. Als je de auto in een kunststof neemt zonder extra glans, krassen vallen niet op omdat deze minder zichtbaar zijn dan in een auto met hoog glans.Soorten en modellen elektrisch


Automerken zoals de grote wagens: bmw,audi, mercedes, volkswagen, ferrari en nog veel meer.


Een elektrische wagen in hetzelfde merk als de auto van de ouders. Identiek gemaakt maar in miniformaat met mooie afwerking.


Vrachtwagens en Jeeps in twee persoons uitvoeringen:


Deze zijn meestal in twee persoons uitvoering, ideaal voor kleine broertjes en zusjes.


Politiewagens, brandweer en andere wagens zonder merk:


Zonder merk maar uitgevoerd en vergelijkbaar aan de merken. Als er maar een sirene kan afgespeeld worden tijdens een ritje.


Motoren en brommers:


Veel modellen zijn geïnspireerd op echte motoren en dat spreekt aan bij kinderen.
Nog andere: quads, scooters, 4 X 4 en andere motorisch aangedreven modellen.

Wat kost een elektrische auto ongeveer?


Er zijn auto's met licentie zijn duurder omdat dit de merken van de gewone auto's zijn. Auto's zonder licentie zijn niet zo duur en lijken vaak op de echte modellen. Voor de merken betaal je gemakkelijk tussen 300 en 400 euro afhankelijk welk model. Er zijn echter al auto's beschikbaar vanaf 100 euro maar dan zonder merknaam.


Eén of twee persoons auto kiezen


Elektrische auto kind 1 persoon


Deze wagens worden het meeste geproduceerd. Ruimte genoeg als je alleen de wagen bestuurt.


Elektrische auto kind 2 persoons


Er zijn niet veel elektrische auto kind 2 persoons omdat deze bijna niet wordt gemaakt. Er is minder ruimte in een wagen voor 2 personen als één persoon. Deze auto's zijn enkel geschikt voor kleine kinderen.Vanaf welke leeftijd elektrische auto kind?


Vanaf 2/3 jaar zou een kind een elektrische kinderauto kunnen besturen. Laat het kind nooit alleen tijdens de rit. Zorg ervoor dat de gordel steeds goed is vastgemaakt als je de wagen vanop afstand bestuurt. Met een handige afstandsbediening kan je het wagentje leiden zowel links als rechts en heb je als volwassene overzicht over waar je kind rijdt. Er is wat rijles extra nodig voor de kinderen om een 6V of 12V auto te besturen door middel van het gaspedaal. Remmen gebeurt automatisch als het gaspedaal wordt losgelaten.


Met afstandsbediening als hulp voor de ouders:


Elke elektrische wagen heeft ook een afstandsbediening die ouders voor hun kinderen gebruiken als ze nog te klein zijn om zelf te rijden of te sturen. Heel handig om bij te corrigeren als het kind gevaarlijk begint te rijden. Met de afstandsbediening voorzichtig te werk gaan want deze is universeel wat wil zeggen dat je ook andere kan bedienen via de afstandsbediening.


Slow soft start om schokken te vermijden:


Elke wagen heeft een slow soft start bij aanvang van het rijden. Zo rijdt men heel voorzichtig en traag weg zonder dat er schokken worden gevoeld.


MP3 aansluiting en Fm radio voor muziek naar keuze


Standaard zit een MP3 en Fm radio in de auto verwerkt. Zo kan je muziek afspelen tijdens het rijden.


Handleiding (Engels standaard) altijd bijgeleverd/


Bij elke wagen hoort een standaard handleiding waar je veel kan uit lezen hoe alles werkt en hoe je eventueel nog iets moet monteren.


Verschil tussen 6V en 12V auto?


Een elektrische kinderauto van 12V (= dubbele motor) trekt sneller op en is krachtiger dan één van 6V. Deze kan ook gemakkelijker op gras rijden dan de wagen van 6V. 6V rijdt ongeveer 3 km/uur. 12V modellen rijden 3 tot 6 km per uur afhankelijk of ze één of twee motors hebben. Een elektrische wagen van 12V is duurder dan ééntje van 6V.


Hoelang gaat de accu auto kind mee?


Een accu auto kind gaat een uur tot anderhalf uur mee als hij volledig is opgeladen. Dit is ook afhankelijk van de soort wagen en het gewicht van het kind.


Hoe elektrische auto opladen?


De elektrische wagen opladen via de accu met de daarvoor bestemde stekker. Nooit een kind alleen laten terwijl de accu wordt opgeladen. Het is aan te raden om de batterij niet langer dan 16 uur op te laden omdat dit schade kan toebrengen aan de accu. In de winter is het raadzaam om de accu en batterijen uit de wagen te nemen en ze op te bergen om zo slijtage te voorkomen. Ook raadt men aan om de wagen minstens één keer per maand op te laden.


Het voertuig niet gebruiken als de stekker nog ingeplugd is om op te laden. Meestal kan hij sowieso niet starten als de stekker nog in het stopcontact zit.


Problemen of stoornissen elektrische auto kind oplossen


Afstandsbediening werkt niet meer:


Batterijen leeg en moeten worden vervangen:


De afstandsbediening werkt niet meer en geeft geen signaal naar de accu. Hier moeten waarschijnlijk de batterijen van de afstandsbediening worden vervangen.


Slecht contact batterij en afstandsbediening.


Als de batterijen geen goed contact meer maken in de afstandsbediening kan er ook geen signaal worden gestuurd.


De afstand is te ver


De afstand is te ver tussen auto en afstandsbediening. Dit kan ook een stoornis geven of geen signaal geven.


Accu laadt niet meer op:


Eerst de accu nogmaals een aantal uren opladen om zeker te zijn of hij wel of niet werkt. Check ook de draden en zekering na of alles wel goed in contact staat met elkaar. Met een spanningsmeter kan men checken of de accu defect is of niet.


Geen geluid meer:


  • Nagaan of de volumeknop wel degelijk aan staat en niet uit is gedraaid.
  • Een slecht contact met de bedrading kan ook de oorzaak zijn van geen geluid meer. Even de bedrading checken of alles nog goed vast hangt en geen vals contact geeft.
  • Of je bent de MP3 speler vergeten te verwijderen en deze zit nog in het stopcontact.

Onderdelen kopen en vervangen bij elektrische auto zoals bij echte auto's.


Naar gelang wat er aan scheelt of wat er moet vervangen worden, kan men ook bepaalde onderdelen kopen en vervangen aan de auto. Hiervoor eerst naar het merk en model kijken voor je andere onderdelen besteld online.


Nog enkele tips voor het onderhoud van de elektrische wagen


- Steeds de accu opladen als hij volledig leeg is en zo vlug mogelijk. Niet te lang mee wachten en onmiddellijk in het stopcontact plaatsen.


- Parkeer deze auto in een vochtvrije en verwarmde ruimte waar geen koude kan binnen dringen..


- Met een vochtige stofdoek kan je heel eenvoudig de auto schoonmaken na gebruik.


- De auto verplaatsen doe je door hem aan de carrosserie vast te nemen en niet aan het stuur.


- De wagen nooit in de regen laten staan want vocht is slecht voor de accu.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: