25 mrt 2024
Deel:

De voordelen van een all risk autoverzekering

De voordelen van een all risk autoverzekering

De voordelen van een all risk autoverzekering

Als jij een mooie auto hebt, ben je daar waarschijnlijk ontzettend zuinig op. Ook al ga je er met de grootste voorzichtigheid mee om, een ongeluk zit in een klein hoekje en kan soms duur uitpakken. Daarom is een goede autoverzekering enorm fijn om te hebben. In Nederland ben je als autobezitter verplicht om op zijn minst een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die jouw auto toebrengt aan anderen. Je kunt je eigen auto beschermen met een beperkt cascoverzekering of, een stapje daarbovenop, een all risk verzekering. Wat is een all riskverzekering en wat zijn de voordelen? Daar gaan we verder op in.

Wat is een all risk verzekering?

Een WA-verzekering dekt de schade die jij met jouw auto toebrengt aan anderen. Deze kun je aanvullen met een beperkt cascoverzekering, die ook de schade aan jouw auto dekt door invloeden van buitenaf zoals diefstal, vandalisme of weersomstandigheden. De all risk autoverzekering is de meest veilige autoverzekering die je kunt afsluiten, omdat deze verzekering naast alles wat de beperkt cascoverzekering dekt, ook de kosten dekt van schade die jij zelf per ongeluk aan de auto hebt toegebracht door dingen als slippen of botsen.

Heb jij hem nodig?

Een all risk verzekering is natuurlijk een goede zekerheid, maar het is niet goedkoop. Het wordt daarom niet aangeraden om af te sluiten bij wat oudere auto’s, omdat in sommige gevallen een nieuwe auto in dezelfde prijsklasse goedkoper is dan maandelijks je premie te betalen. Het afsluiten van een all risk verzekering wordt eigenlijk alleen maar aangeraden als jij een auto hebt die jonger is dan vijf jaar. Als je financieel in staat bent om je kapotte auto te vervangen, is het slim om niet meer dan een WA-verzekering af te sluiten. De kans dat je auto helemaal in de prak gaat is relatief klein en je bent dan vaak veel goedkoper uit.

De voordelen

Een all risk verzekering is wel een goed idee wanneer je financieel niet in staat bent om je auto die jonger is dan vijf jaar opnieuw aan te schaffen. Dit geeft je ontzettend veel rust, omdat ook de schade die jij zelf per ongeluk toebrengt aan de auto gedekt wordt. In sommige gevallen heb je zelfs recht op volledige vergoeding voor een nieuwe auto. Bij de all risk autoverzekering wordt deze schade door slippen, botsen, stoten, omslaan, te water raken, vandalisme en weersomstandigheden volledig gedekt. Welke verzekering heb jij?


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: