1 nov 2022
Deel:

Tips voor het parkeren van je auto op het vliegveld

Tips voor het parkeren van je auto op het vliegveld

Tips voor het parkeren van je auto op het vliegveld

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je met de auto naar het vliegveld komt. Het is dan wel zo fijn te weten dat je je auto dan ook veilig en voordelig kunt parkeren gedurende deze periode. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende bedrijven die parkeren op het vliegveld aanbieden. Zo kun je er natuurlijk voor kiezen om bij het vliegveld zelf te parkeren, zodat je maar een klein stukje hoeft te lopen, maar zijn er ook allerlei andere mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat jij je auto veilig en eenvoudig kunt parkeren, hebben wij een aantal praktische tips voor je.

 

Reserveer op tijd

Vooral wanneer je voornemens bent om de in zomervakantie te vertrekken vanaf het vliegveld, dan is de kans vrij groot dat het flink druk is. Het kan dan zomaar zijn dat er weinig tot geen plek is waar jij je auto veilig en ook overdekt kunt parkeren. Uiteraard zijn er eventueel wel alternatieven, maar of dit is wat je zoekt, dat is natuurlijk een ander verhaal. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je je er misschien niet prettig bij voelt als je auto ergens twee weken op een afgelegen parkeerplaats staat. Uiteraard ben je verzekerd tegen diefstal en ruitschade, mits je een WA+ verzekering hebt. Dus heb je deze niet, dan is het aan te raden online eens te kijken welke mogelijkheden jouw verzekeraar biedt, zodat je op basis van verschillende vergelijken je auto verzekeren kunt zodat eventuele schade wordt vergoed.

 

Kies je valetparking

Wil je niet hoeven nadenken over waar je je auto neer moet zetten? Dan is valetparking een goede keuze. Zo kun je je auto namelijk voor de deur afgeven en wordt deze ook weer voor de deur afgeleverd. Je hoeft dan dus zelf niet op zoek naar waar de parkeerplaats is en ook hoef je niet te slepen met je koffers. Het enige wat je hoeft te doen, is even te bellen wanneer je geland bent, dan zorgen ze dat je auto keurig voor de deur van de aankomsthal wordt klaargezet voor je, zodat je direct naar huis kunt rijden. Het fijne hieraan is, is dat het eigenlijk vaak helemaal niet veel meer geld kost.

 

Check je auto op schade

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er om wat voor reden dan ook een kras of andere beschadiging op je auto zit. Niet direct een enorme ramp, maar wel prettig te weten hoe dit komt. Wanneer het in de parkeergarage van bijvoorbeeld Schiphol is gebeurt, dan is de kans vrij groot dat er camera’s aanwezig zijn, dus dat er kan worden gekeken wie hiervoor verantwoordelijk is. Het is daarom dus ook altijd aan te raden om voor vertrek even een rondje om je auto te lopen. Zo kun je eventuele schade snel zien en kun je ter plekke actie ondernemen. Het zou namelijk zonde zijn dat je hier pas thuis achter komt en je zelf voor de eventuele kosten voor herstel zou moeten opdraaien.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: