14 okt 2019
Deel:

Ford ka plus occasion is goud waard

Ford ka plus occasion is goud waard

Ka goud waard voor Ford

Vraag mensen naar een handige, kleine stadsauto die niet al te veel brandstof verbruikt en die er daarnaast ook nog eens fraai uitziet, en negen van de tien mensen zullen met de Ford Ka op de proppen komen. De Ford Ka occasions zijn gewilde auto's. Anders gezegd: Ford Ka occasions vinden altijd heel snel een nieuwe eigenaar.

New Edge

De Ford Ka is vanaf 1996 een geliefde, gewilde en gewaardeerde auto op de Nederlandse wegen. De rondere vormen en de zo typische New Edge-stijl vielen meteen in de smaak bij het grote publiek en de Ka bleek ook meteen dé ideale stadsauto. Ook de scherpe lijnen waren meteen opvallend. Bovendien wordt het comfort van de Ka alom geprezen. Niet zo gek dus dat de Ford Ka ook in de wereld van de occasions geliefd en gewild is. Zeker de gebruikte Ka’s vanaf bouwjaar 2004 tot en met 2011 gaan nog steeds als warme broodjes over de spreekwoordelijke toonbank.

Generatie

De eerste generatie Ford Ka werd al eens tweede in de prestigieuze verkiezing ‘Auto van het Jaar’ en in 2008 kwam de tweede generatie Ford Ka op de markt. Overigens werd die samen met Fiat gebouwd. Er worden nog steeds Ford Ka’s gemaakt, Fords enige auto in de A-klasse.

Wegligging

Na de lancering in 1996 werd de kleine maar bijzonder fijne stadsauto tot 2008 ongewijzigd geproduceerd. Logisch; de auto bleek zó populair dat wijzigingen niet doorgevoerd hoefden te worden. Bovendien bleven de verkoopcijfers van deze Ford opmerkelijk hoog. Behalve de opvallende uiterlijke kenmerken staat de Ford Ka voor een meer dan goede wegligging, is de wendbaarheid geweldig en stuurt de Ka je door elke scherpe bocht. Niet zo verwonderlijk dus dat de Ka meteen een grote concurrent bleek voor de Twingo van Renault en bijvoorbeeld de VW Up. De Ford Ka kent drie types: de Trend, Style en Futura. Nadelen? Die zijn er amper, of het moet al de beperkte zitruimte achterin zijn, terwijl er met 185 liter ook al niet heel veel bagageruimte is.

Airbags

In 2008, toen de tweede generatie dus geboren werd, werden er door Ford wel enkele wijzigingen doorgevoerd. Aan de dynamiek is echter helemaal niets veranderd. Wel heeft de Ka vanaf 2008 de beschikking over airbags aan de zij- en voorkant en hebben de schokdempers een kwalitatieve impuls gekregen. Ook de alarmverlichting is nieuw sinds 2008 net als het feit dat je de deuren gemakkelijk open en dicht doet met centrale deurvergrendeling, uiteraard met afstandsbediening. Ford besloot in 2008 door te gaan met twee varianten, de Titanium en de Trend. De zitruimte werd wat groter net als de bagageruimte. De Ford Ka bleef echter wel die typische stadsauto. Overigens kon de lancering van deze tweede generatie Ford Ka niet beter. De auto was namelijk te zien in ‘Quantum of Solace’ uit de James Bond reeks. Een beter podium is amper denkbaar.

SportKa

Tot 2008 kende de Ford Ka een 1.3 liter motor (benzine) met of 50, 60 of 70 pk. Overigens werd in 2003 de SportKa in de markt gezet, net as de StreetKa, met slechts twee zitplaatsen. Deze auto’s beschikten over een benzinemotor van 1,6 liter en beschikten bovendien over 95 pk.

Fiat

Vanaf 2008 is de techniek van de Ford Ka vergelijkbaar met auto’s als de Fiat Panda en ook de Fiat 500. Op zich niet verwonderlijk omdat de Ka samen met Fiat gebouwd wordt. Sterker nog: de auto’s worden in een en dezelfde fabriek in Polen gemaakt. Typisch Ford is en blijft de carrosserie en de tweede generatie Ka beschikt over of een benzinemotor van 1.2 liter met acht kleppen (69 pk) of een TDCi-dieselmotor (1,3 liter). De laatste kent een vermogen van 75 pk. De Ka heeft zich dus zeker ontwikkeld sinds de lancering in 1996. Wat altijd gebleven is, is de ongekende populariteit van de auto. Voor elke uitvoering is een liefhebber en het bouwjaar doet niets af aan de populariteit. De Ka’s vanaf 2004 zijn en blijven populair. Ook dat is niet zo gek, want de Ka is zuinig in gebruik en verbruikt gemiddeld voor zestien, zeventien kilometer een liter brandstof.

 

Ford Ka tweedehands

De Ka is en blijft een ideale auto voor de wat kortere ritten. Bovendien is het een kwalitatief goede auto met prima rijeigenschappen, die het aloude spreekwoord ‘klein maar fijn’ eer aan doet. Vrouwen dwepen met de Ford Ka en met de Ka vind je altijd wel een parkeerplaats. Ford lanceerde in 1996 met de Ka een heel bijzondere auto. Een auto die zich ontwikkeld heeft, de kwaliteit biedt, betaalbaar is en bovendien zuinig rijdt. Een Ford Ka tweedehands kopen is en blijft een gewilde activiteit onder autoliefhebbers.

Ford Ka 2010

Geen wonder dat er voor elke tweedehands Ka een liefhebber te vinden is. De Ford Ka is en blijft namelijk die zo gewilde stadsauto. Praktisch, handig, zuinig en met een kenmerkend uiterlijk. Een Ka herken je meteen en is voor Ford goud waard gebleken en is dat nog steeds. Tot aan de dag van vandaag. En wie bijvoorbeeld een leuke Ford Ka 2010 ziet staan, doet er verstandig aan niet te lang na te denken. Voor je het weet is iemand je voor.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: