28 okt 2019
Deel:

Nissan pixo rijervaringen

Nissan pixo rijervaringen

De Nissan Pixo is een 5-deurs hatchback met een compacte look en feeling. Hij valt in het rijtje te klasseren van soortgenoten zoals de Fiat 500, de Peugeot 107 en de Suzuki Alto. De wagen werd geïntroduceerd in 2009 en is het resultaat van een unieke samenwerking met Suzuki.

Echte budgetwagen

De Nissan Pixo zouden wij omschrijven als een echte budgetwagen met een moordende concurrentie in zijn segment. Op vlak van wegenbelasting, kilometerkostprijs en aankoopprijs weet de Nissan Pixo zich daar echt wel te positioneren. Dat laatste blijkt ook uit iedere Nissan Pixo review: overal wordt hij, samen met de Suzuki Alto als een van de goedkoopste op de markt omschreven.

Nissan Pixo review en rijervaringen

Op basis van talloze reviews kunnen we alvast besluiten dat de Nissan Pixo echt wel gemaakt werd in functie van het stadsgebruik. Zo is hij erg wendbaar, heeft hij een compacte draaicirkel en kleine buitenmaten om eenvoudig te kunnen parkeren. Buiten het zicht schuin achterwaarts zijn er weinig bemerkingen hieromtrent. De wagen stuurt met voldoende precisie, mede door de elektrische bekrachtiging. Alhoewel de verschillende reviews aangeven dat hij minder geschikt is voor veelvuldig snelwegverkeer moeten we het hem wel nageven: hij is erg stil op de snelweg, zeker indien we hem vergelijken met concurrenten zoals de Renault Twingo.

De meeste reviews noteren enkele kleine Nissan Pixo problemen. Zo zou het zicht schuin achterwaarts belemmerd worden door het breed karakter van de achterste raamstijlen. Ook zou de besturing aan de zware kant zijn en zou er bijna geen trekkracht meer zijn in de vijfde versnelling. Dat hoeft geen probleem te zijn maar dan moet je op de autosnelweg wel terugschakelen om vlot in te kunnen halen. Aangezien de motor pas echt lijkt te trekken vanaf 4.500 toeren per minuut kunnen we aannemen dat het hier qua brandstofverbruik een stuk minder rooskleurig is dan de fabrikant durft aangeven (1 op 22,7 voor de 1.0 liter versie met 68 pk). Deze Nissan Pixo problemen tonen echter aan dat de wagen echt gemaakt werd voor stadsverkeer en zich dus minder schikt voor autosnelwegen. Zoek je een budget stadswagen? Dan is de Nissan Pixo nog steeds een goed idee.

Functioneel maar sober interieur

De Nissan Pixo is een budgetwagen en dat merk je in alles. Het dashboard laat zich bijvoorbeeld kenmerken door zijn sobere look. Zijn fikse snelheidsmeter en keurig hoog gemonteerde radio maakt hem anderzijds erg functioneel. Hetzelfde geldt trouwens voor de bediening van de verwarming: drie grote draaiknoppen maakt het handig zonder al te veel nodeloze franjes. Weet dat de airco niet standaard in ieder model aanwezig is (enkel in de Look-versie) maar dat velen hem ook in de goedkopere versies als optie genomen hebben. Wanneer je een Nissan Pixo occasion aankoopt zouden wij altijd aanraden om goed uit te kijken of een airco al dan niet aanwezig is. Een kleine budgetwagen, dat kan immers al snel opwarmen tijdens een zomers uurtje parkeren. Hetzelfde zien we voor de airbags aan de zijkant van de wagen. Ook die zijn niet standaard inbegrepen in alle versies van de Nissan Pixo. Qua veiligheid zouden we natuurlijk ook deze aanraden. Weet wel dat ze altijd aanwezig zijn vanaf de Acenta-versie van deze Pixo.

 

Verder moeten we natuurlijk ook aanhalen dat de opbergruimte vrij karig is door zijn smalle portieren en ondiepe open vakken. Gelukkig weten de bekerhouders achter de pook nog redding te bieden. Zijn beperkte ruime laat zich ook blijken in de achterbak: een kratje bier zal enkel passen indien we de achterbankleuning neerklappen. Maar goed: hetzelfde zien we ook gewoon bij de andere budgetwagens binnen zijn prijsklasse. Bovendien biedt de wagen met zijn vier deuren en zitruimte op de achterbank voldoende plaats voor vier volwassenen. Als stadswagen en voor korte ritten zouden we een Nissan Pixo occasion sowieso aanraden aan zij die op zoek zijn naar een echte prijsvechter.

Conclusie van de Nissan Pixo 2010

De Nissan Pixo 2010 laat zich kenmerken door zijn geweldige prijs, ook als Nissan Pixo occasion. Over het algemeen iets duurder dan de Suzuki Alto maar gelukkig krijg je er ook wat extra voor terug. Het is en blijft een door-en-door stadswagen dat ook op de autosnelweg zijn mannetje kan staan. Voor wie vaak de autosnelweg op moet is het echter geen ideale rakker en kan hij al snel frustreren. Met zijn vier portieren heb je altijd voldoende ruimte voor ieder lijf en alle leden. Een airco en zij-airbags zouden wij altijd aanraden.

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: