6 sep 2023
Deel:

Japanse automerken: Welke automerken zijn het beste? Is een japanse auto betrouwbaar?

Japanse automerken: Welke automerken zijn het beste? Is een japanse auto betrouwbaar?

 Heb je altijd al informatie willen hebben over auto’s uit Japan, je leest het hier. Japanse autos zijn auto’s van automerken die gevestigd zijn in Japan. De Japanse autos die in Nederland rond rijden zijn speciaal voor de Europese markt geproduceerd. Deze auto’s hebben hun stuur gewoon aan de linkerkant zitten omdat we in Nederland aan de rechterkant van de weg moeten rijden. In Japan rijden ze aan de linkse kant van de weg. Maar met Japanse auto wordt dus bedoelt auto van een Japans automerken en niet auto voor de Japanse markt. Zou wel moeilijk rijden zijn in Nederland met het stuur aan de rechterkant, maar dit is dus niet zoals eerder gezegd.

 

Waar gaat dit artikel over:

- Zijn japanse automerken betrouwbaar?
- Wat is de meest betrouwbare auto? Top 10
- Moet ik nu een japanse auto kopen?
- Welke japanse automerken zijn er?

- Japanse auto onderdelen zijn die moelijk te verkrijgen?
-
Extra info over de 10 beste japanse automerken
- Met welke middelen kan ik het beste mijn japanse auto wassen/poetsen?
Japanse auto's met een hoge instap

 Alles voor je auto vind je bij bol.com

Zijn Japanse automerken betrouwbaar?

Op de vraag of de Japanse auto een betrouwbare auto is, kan ik zeker volmondig ‘’ja’’ zeggen. Uit veel onderzoeken naar de betrouwbaarheid van auto’s komen de Aziatische auto’s goed uit de bus, en dan voornamelijk scoren de Japanse auto’s en Koreaanse auto’s goed. In de lijst van de top tien beste auto’s volgens de Reliability Index, komen maar liefst vijf auto voor van Japanse afkomst voor. Dit zijn auto’s van de merken Mazda, Nissan, Honda, Toyota en Mitsubishi, dus we kunnen wel stellen dat de automerken die uit Japan komen goed scoren op de betrouwbaarheid. Hieronder kan je de volledige top tien lezen van meest betrouwbare Auto’s volgens de Reliability Index.

 

De tien meest betrouwbare auto’s volgens de Reliability Index

  • Toyota iQ. – Japans merk
  • Mitsubishi Lancer. – Japans merk
  • Vauxhall Agila. – Merk uit de UK.
  • Hyundai Getz. - Zuid-Koreaans merk
  • Honda Jazz. – Japans merk
  • Nissan Almera Tino. – Japans merk.
  • Hyundai i10. - Zuid-Koreaans merk
  • Mercedes-Benz CLC. – Duits merk
  • Mazda MX-5 – Japans merk
  • Citroen C1 – Frans merk

 

Moet ik nu Japanse auto kopen?

Nee en ja, het is maar net wat je wilt. Dat ze goed scoren op de betrouwbaarheid wil niet zeggen dat iedereen maar in een japanner moet gaan rijden. Auto’s van andere merken zijn natuurlijk ook wel betrouwbaar, alleen de japanners scoren wel hoog op de betrouwbaarheid. Ik wil alleen maar zeggen dat een betrouwbare auto ook kapot kan gaan. En misschien vind je ze wel helemaal niet mooi. Of je hebt een automerk dat je per se wilt hebben. En sommige mensen zweren bij een Japanse auto. Ik kan dus niet zeggen dat je er per se eentje moet kopen, de keuze van welk automerk ligt bij jezelf. En er is keuze genoeg als je een auto uitzoekt. Maar de Japanse scoren wel goed in de testen naar betrouwbaarheid.

 

Welke Japanse automerken zijn er?

De eerdergenoemde vijf merken van Japanse auto’s, Mazda, Nissan, Honda, Toyota, Mitsubishi, kent iedereen denk ik bijna wel. Maar er zijn nog veel meer auto merken die uit Japan komen en deze merken zijn niet allemaal even bekend bij de mensen die uit Nederland komen. Van een paar zullen de meeste mensen nog nooit gehoord hebben, als je geen kenner of specialist bent van Japanse auto’s. Verder in deze blog staat ook nog een stukje over de belangrijkste tien automerken uit Japan en dat is ook wel de moeite waard om te lezen. Maar hieronder lees je nu de volledige lijst van Japanse automerken:

  • Acura
  • Daihatsu
  • Datsun
  • Eliica
  • Gigliato
  • Honda
  • Hino
  • Infiniti
  • Isuzu
  • Lexus
  • Mazda
  • Mitsubishi
  • Mitsuoka
  • Nissan
  • Ohta
  • Prince Motor Company
  • Scion
  • Subaru
  • Suzuki
  • Suzusho
  • Toyota

 betrouwbare japanse automerken

Japanse auto onderdelen zijn die moeilijk te verkrijgen?

Gaat je betrouwbare japanner dan toch stuk en heb je dan Japanse auto onderdelen nodig. Is dit dan een probleem? Nee dit hoeft niet echt een probleem te zijn onderdelen voor de Japanse voertuigen zijn gewoon bijna overal verkrijgbaar. Bijna wel elke autogarage kan ze voor je bestellen en anders ga je naar een autodealer die gespecialiseerd is in Japanse auto’s dan zit je altijd wel goed. Je kan je Japanse auto onderdelen ook nog gewoon bij de autosloop halen, en ook online op het internet heb je best veel mogelijkheden voor het vinden van onderdelen voor de Japanse auto. Je hoeft dus niet bang te zijn als je onderdelen nodig hebt dat ze niet te vinden zijn. En de wereld in toch niet meer zo groot. Als ze dan toch van ver moeten komen, kan het nooit zo heel lang duren.

Japanse accu kopen?
Japanse auto accessoires


10 beste Japanse automerken, met wat aanvullende informatie:

Dit is een overzicht van de tien belangrijkste automerken uit Japan, er is een klein stukje over de geschiedenis van de merken geschreven. En nog wat extra informatie over de merken. En de modellen die deze merken verkopen. Zo kom je wat meer te weten over deze belangrijkste automerken van Japan

Toyota

Toyota ook wel Toyota motor corporation is opgericht door Kirchiro Toyota, dit deed hij in 1937, zijn vader maakte al eerder auto’s onder de naam Toyota industries. Toyota is nu op het moment een van de beste Japanse automerken die wereldwijd goed verkoopt. Toyota verkocht in 2017 meer als 10 miljoen voertuigen waaronder ook elektrische voertuigen, dit is echt wel veel als je vergelijkt met de andere Japanse automerken. Het bedrijf verkoop ook elektrische en hybride auto’s en is hier een van de marktleiders in. Enkele van de modellen van Toyota in Europa zijn de Toyota Auris, Toyota Aygo, Toyota Avensis, Toyota C-HR, Toyota GT 86, Toyota Hilux, Toyota Land Cruiser, Toyota Prius, Toyota Proace, Toyota RAV4, Toyota Verso, Toyota Yaris en Toyota Mirai.

Honda

Honda is opgericht door Soichiro Honda hij heeft dus gewoon zijn achternaam gebruikt als naam voor het bedrijf. Honda maakt verschillende soorten voertuigen naast auto’s maak Honda ook bromfietsen, scooters en motorvoertuigen. Honda komt in Japan na Toyota en Nissan en is hoort dus ook bij de beste Japanse automerken. Honda verkoopt wereldwijd en heeft in 2017 ongeveer 5 miljoen voertuigen verkocht. Aan het eind van 2017 had honda een jaarlijkse omzet van meer dan 60 miljard en behoort daarom ook tot de top 10 automerken van de wereld. Modellen van Honda in Europa zijn de Honda Jazz, Honda Civic, Honda Insight, Honda HR-V, Honda CR-V en de Honda NSX.

Nissan

Nissan bestaat al heel erg lang en behoord tot een van de beste autofabrikanten van Japan. De naam Nissan in de jaren 1930 ontstaan, door een afkorting die ze op de Japanse beurs gebruikte. Ze verkopen nu wereldwijd meer als 60 modellen, Nissan gebruikt ook nog de merknamen Datsun en INFINTI. Nissan verkoopt meer als 5 miljoen voertuigen per jaar. Nissan produceert ook al een hele tijd elektrische auto’s. De Nissan leaf is hier een voorbeeld van. Enkelen van de modellen auto’s die Nissan in Europa verkoopt zij de Nissan Micra, Nissan Juke, Nissan Leaf, Nissan Qashqai, Nissan 370Z, Nissan 370Z Roadster, Nissan GT-R, Nissan Navara, Nissan Juke, Nissan Qashqai, Nissan X-Trail, Nissan Pathfinder, Nissan NV200, Nissan Evalia, Nissan NV300, Nissan NV400, Nissan Cabstar, Nissan Atleon en de Nissan NT500.

Suzuki

Suzuki bestaat al sinds 1909 en is op gericht door Shunzo Suzuki, ze maakten eerst weefgetouwen en wapens in 1937 produceerde ze eerste auto. Suzuki maakt tegenwoordig naast auto’s ook motorfietsen. Nu heeft Suzuki meer dan 45000 werknemers en heeft in 23 landen een totaal van 35 productiefaciliteiten. Ze hebben ook 133 distribiteurs in 192 landen. Ze zitten dus echt over de wereld. Op basis van verkoopvolume is Suzuki een van werelds grootste motorbedrijven. Ze verkopen verschillende automodellen. Ze hebben deze modellen: Suzuki A-Star, Suzuki Alto, Suzuki Baleno, Suzuki Celerio, Suzuki Cappuccino, Suzuki Grand Vitara, Suzuki Ignis, Suzuki Jimny, Suzuki Liana, Suzuki Kizashi, Suzuki LJ, Suzuki SJ, Suzuki Splash, Suzuki Swift, Suzuki SX4, Suzuki SX4 Sedan, Suzuki Vitara, Suzuki Wagon R, Suzuki Wagon R+

Lexus

Hou je van een luxe auto uit Japan, dan moet je een Lexus hebben. Het automerk Lexus behoort tot de luxere auto’s. Lexus bestaat sinds 1989 en is de luxeauto afdeling van het Toyota concern. Het merk Lexus wordt verkocht over heel de wereld in meer dan 70 landen. En Lexus is voor luxeauto’s het bestverkopende automerk van Japan. Lexus heeft in 2017 ongeveer 3 miljoen auto’s verkocht wereldwijd, en is dus een grootte speler van luxe voertuigen over de wereld. Ze hebben verschillende modellen en series. Dit zijn enkelen van de series die ze in Europa verkopen: Lexus LFA, Lexus LS, Lexus GS, Lexus IS, Lexus CT, Lexus RX, Lexus NX, Lexus SC

Daihatsu

Daihatsu bestaat al lang in Japan. Maar is later overgenomen door Toyota. Daihatsu is nu dus eigendom van Toyota. Maar de auto’s worden nog verkocht onder de naam van Daihatsu. Daihatsu richt zich op het maken van kleinere motorvoertuigen. Rond 2013 zijn ze gestopt met het verkopen van nieuwe modellen aan de Benelux, maar er rijden er nog steeds veel rond in de Benelux. Modellen die ooit verkocht zijn van dit merk zijn onder andere de volgende: Daihatsu Applause, Daihatsu Charade, Daihatsu Valera, Daihatsu Sirion, Daihatsu Sirion 2, Daihatsu Copen, Daihatsu Cuore, Daihatsu Materia, Daihatsu Rocky, Daihatsu Terios, Daihatsu Trevis, Daihatsu YRV, Daihatsu Move, Daihatsu Gran Move,

Mazda

Mazda is gevestigd in Fuchū, Japan. En is dus ook een Japanse multinationale autofabrikant, want ze verkopen ook wereldwijd. Mazda bestaat al lang, in 1920 zijn ze begonnen met produceren van kurk, lampen, booruitrustingen en motorfietsen. Rond 1950 begonnen ze met vrachtwagens te produceren en in 1960 de eerste personenauto de R-360 Coupe. De eerste Mazda kwam in 1967 naar Nederland en dit was de Mazda 1500. Ze hebben veel modellen geproduceerd over de jaren heen. Dit is een reeks van de modelenen die ze geproduceerd hebben: Mazda Carol, Mazda MPV, Mazda R 360, Mazda RX-5, Mazda Luce Legato, Mazda Cosmo Coupé, Mazda 800, Mazda 1000, Mazda 1300, Mazda 110 S Cosmo Sport, Mazda R100, Mazda R130 Coupé, Mazda 616, Mazda RX-2, Mazda RX-3, Mazda RX-4, Mazda Rotary Pickup, Mazda 818, Mazda 929, Mazda Road Pacer AP, Mazda 323, Mazda RX-7, Mazda 626, Mazda Cosmo AP RX-5, Mazda MX-6, Mazda 121, Mazda MX-3, Mazda Xedos 6, Mazda Xedos 9, Mazda B-Serie, Mazda Demio, Mazda Premacy, Mazda Tribute, Mazda RX-8, Mazda 5, Mazda CX-7, Mazda2, Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3, Mazda CX-5, Mazda MX-5

Subaru

Subaru is de naam van het autoproductie bedrijf van het Japanse Subaru Corporation eerst bekend als Fuji Heavy Industries. De naam Subaru komt van de Japanse naam voor het Zevengestemte. In de westerse wereld is Subaru vooral populair bij mensen die een betaalbare sportieve auto willen aanschaffen. Subaru was eerst erg actief in de rallysport tot 2009, toen hebben ze zich teruggetrokken, door de hoge kosten en financiële crisis. Modellen van Subaru die in productie zijn op het moment zijn de volgende: Subaru Impreza, Subaru XV, Subaru Forester, Subaru Levorg, Subaru Outback, Subaru WRX STi, Subaru BRZ.

Mitsubishi

Mitsubishi is het merk onder Mitsubishi Motors Corporation dit is een Japanse autofabrikant en hebben hun hoofdkantoor in Minato, Tokio, Japan. Mitsubishi is ook een groot automerk uit Japan. Mitsubishi is voor een derde van Nissan en behoort dus ook tot de Renault Nissan Mitsubishi Alliance, dit is zo sinds oktober 2016. Ze produceren en verkopen ruim 1 miljoen voertuigen per kalender jaar. Modellen van Mitsubishi de er nu zijn in Europa zijn de volgende namelijk: Mitsubishi i-MiEV, Mitsubishi Colt, Mitsubishi Lancer, Mitsubishi ASX, Mitsubishi Outlander, Mitsubishi Pajero, Mitsubishi L200, Mitsubishi Canter.

Isuzu

Isuzu is een fabrikant van voertuigen, ze produceren naast personenauto’s voornamelijk bussen, SUV’s, vrachtwagens en dieselmotoren. Ze produceren ook raceauto’s En is het in Japan de grootste producent van kleinere vrachtwagens. De allereerste personenauto die ze produceerde kwam in 1922, dit was de A9, een Wolseley-model En ze zijn in de wereld actief in ongeveer 100 landen met verschillende modellen voertuigen. Enkele van de huidige personenauto’s en SUV’s die ze in productie hebben zijn de: Isuzu D-Max Pick-up Truck, Isuzu D-Max en de Isuzu Mu-X

 

Welke schoonmaakmiddelen kan ik het beste gebruiken om mijn japanse auto te wassen?

- Biotex
- Vanish
Autobekledingreinigers

Turtle wax autopoets

- HG schimmelreiniger

 

Japanse auto's met een hoge instap

Honda HR-V en Crv
Toyota Rav4 en Prius+
Mazda CX-3 en CX 5
Nissan Qashqai en Juke
Suzuki Vitara en Ignis

Bedrijfsauto verkopen? Bied je bedrijfsauto aan

 

Anderen bekeken ook:

Goedkope milieusticker Duisland kopen?

Welke milieuzones heb je in nederland?

De nissan X-trail occasion 2001 t/m 2013

Tweedehands elektrische auto: doen?

Mijn bedrijfsauto verkopen? Wat het ik allemaal nodig?

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: