30 mrt 2018
Deel:

Restwaarde van de auto: Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen?

Restwaarde van de auto: Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen?

Restwaarde auto berekenen

Je bent toe aan een nieuwe auto, of gewoon een ander model van een recenter bouwjaar. Of gebruik je de auto bijna niet meer, maar blijft hij wel continue geld kosten omdat de belasting en verzekering gewoon doorlopen. Je denkt erover na en je besluit: je auto verkopen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt nogal wat bij kijken tegenwoordig. Denk maar aan alle haken en ogen die eraan verbonden zijn. Om nog maar te zwijgen over de enorme concurrentie die er tegenwoordig is met al die websites, auto opkopers, dealers en handelaren.

Daarnaast is er natuurlijk nog het emotionele aspect; het is toch een trouwe metgezel geweest die je overal naartoe heeft gebracht. Onvergetelijke gesprekken en locaties zijn het decor geweest met je auto. Maar het kan natuurlijk toch knagen; hij verbruikt ten opzichte van de nieuwere modellen toch wel heel veel brandstof, of hij begint toch zijn kuren te krijgen, of reparatie op reparatie stapelt zich op. Er kunnen vele redenen zijn, maar ook veel twijfels om je huidige tweedehands auto weg te doen. Heb je alles goed overdacht en ben je er helemaal uit?

Waar gaat dit artikel over:

- Hoeveel is de restwaarde van mijn auto?

- Aan wie moet ik mijn auto verkopen?

- Hoe moet ik mijn auto verkopen voor cash geld?

- Wel of niet mijn auto inruilen?

 

Wat is de restwaarde van mijn auto?

Als je je auto eenmaal verkoopt, moet je je ook behoorlijk wat belangrijke zaken afvragen, zoals daar zijn: wat is mijn auto waard ? Je wil natuurlijk een goede prijs krijgen voor je auto, zodat je minder betaalt voor een volgende. Hoe is de technische staat van de wagen? Toch nog maar eens kijken naar dat olielampje. Wanneer verloopt de APK? Dat zijn vaak breekpunten voor potentiële klanten. Wat zijn de pluspunten van mijn auto? Zoals een airco of ingebouwd navigatiesysteem. En welke punten zijn punten die de waarde verminderen? Zoals een deuk door dat ene paaltje dat je over het hoofd zag, of die ene kras die er al jaren op zit. Allemaal zaken die van invloed zijn op de prijs die je uiteindelijk zal gaan krijgen voor je auto. Het kan voor vele particulieren een grote hobbel zijn om met dergelijke minpunten uw auto over te kopen.

Aan wie raak ik mijn auto zo snel kwijt?

Er is een wereld aan mogelijkheden om van je auto af te komen tegenwoordig. De vraag alleen is: welke manier is de beste en vooral de makkelijkste en snelste? Je kan natuurlijk een advertentie plaatsen, je kunt langs de dealer gaan om te vragen wat die er voor wil geven. En op het moment dat je een potentiële koper voor je auto hebt, wil deze natuurlijk eerst een afspraak met je maken om de auto met eigen ogen te zien, eventueel een proefrit ermee maken om te kijken hoe de auto rijdt, of alle functies nog goed werken enzovoort. Dit is al met al een tijdrovende bezigheid en je hebt geen enkele garantie dat je je auto daadwerkelijk verkoopt aan het eind van de dag. Het kan je heel wat vrije dagen kosten die je veel leuker had kunnen invullen. Kortom een oerwoud aan gebeurtenissen die (moeten) plaatsvinden voordat de daadwerkelijke verkoop eindelijk tot stand komt. Kom je eenmaal tot een overeenkomst met de koper, dan zal de auto soms op verzoek van de koper eerst nog eens APK gekeurd dienen te worden. Kopers zijn vaak wantrouwig en willen het zekere voor het onzekere nemen voordat ze hun zuurverdiende geld aan jou betalen. Alle daaruit voortvloeiende kosten aan reparaties en vervangingen van onderdelen zullen ook van de verkoopprijs worden afgetrokken. Al met al een meestal niet zo aanlokkelijk vooruitzicht als het aankomt op het verkopen van je auto. Bij de verkoop zelf moet de auto nog op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet, de verzekering te worden stopgezet, danwel op naam van de koper worden gezet. Kortom, het is best wel een project om te komen tot de succesvolle verkoop van je auto. Het kan een behoorlijke tijd in beslag nemen om van de eerste onderhandeling te komen tot de daadwerkelijke verkoop van je auto.

Gelukkig zijn er andere, met name makkelijkere manieren om van je auto af te komen, zonder alle rompslomp en tijdrovende bezigheden zoals hierboven staan beschreven. Wij kopen autos. Dit is veruit de makkelijkste, veiligste en snelste manier om je auto te verkopen. Bespaar jezelf alle ellende die voortvloeit uit onderhandelen, overschrijven, proefritjes en afspraken. Maak het jezelf makkelijk door je wagen simpelweg aan te bieden bij de auto opkoper. Alles is nog op dezelfde dag geregeld waardoor je je tijd kan besteden aan de leuke dingen in het leven. 

restwaarde auto berekenen

Werkwijze: hoe mijn auto verkopen voor cash geld?

Wij kopen autos. Een gratis service voor iedereen. Het gaat als volgt in zijn werk: Kom gerust en vrijblijvend langs met uw auto bij de opkoper van autohs.nl. Het is letterlijk geheel vrijblijvend. De auto word ter plekke nagekeken. Hij wordt van binnen en buiten gecontroleerd en er wordt een proefrit mee gemaakt. Wat is mijn auto waard ? Na terugkomst wordt er ter plekke een bod uitgebracht. Als je akkoord gaat dan kan meteen het papierwerk in orde worden genaakt. Vaak kun je ook weer thuis worden gebracht danwel naar het station. Het geld kan zowel giraal als cash worden uitbetaald, ter plaatse kan cash geld ook gecontroleerd worden op echtheid. Auto verkopen ? Dit is absoluut de makkelijkste manier. Alle merken en alle types zijn welkom.  Je krijgt altijd een prijsbod op maat voor jouw betreffende auto. Ook is het mogelijk om, als je meerdere auto's danwel bedrijfswagens hebt, deze bij ons aan te bieden. Het is allemaal mogelijk, vrijblijvend, deskundig en vertrouwd. Ook is het begrijpelijk dat je zoveel mogelijk wil ontvangen voor uw huidige wagen, je kunt hem tenslotte maar een keer verkopen. De opkoper zal altijd een eerlijke en marktconforme prijs aan je voorleggen.

restwaarde auto

Wel of niet mijn auto inruilen?

De keuze is geheel aan jou. Het is maar net wat je van plan bent om met de opbrengst van uw wagen te gaan doen. Wil je met de opbrengst van je wagen een andere auto te kopen en het verschil in prijs bij te betalen? Dat kan uiteraard. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon de zaken wil scheiden; eerst het een dan het ander. Je laat je auto taxeren en verkoopt eerst je huidige auto en kijkt vervolgens nog eens op je gemak wat u verder doet; een andere wagen aankopen of een nieuwe fiets en een vakantie bijvoorbeeld. De keuze is altijd aan jou, niks hoeft en alles kan.


Verpanden, kan dat ook?

Als je nog niet direct van je auto af wilt, maar toch graag wat extra geld in handen heeft, kun je wellicht kiezen voor de optie om je auto aan de opkoper te verpanden. Op deze manier breng je de auto naar de opkoper. Deze stelt, na een technische keuring en een proefrit vast of de auto voldoet aan de eisen. Je krijgt hierna direct het geld in handen. Tevens sluit je bij het verpanden een terugkoop contract af. Hierop staat welke auto, met welk kenteken er is verpand. Dit is tevens het vereiste bewijs om de auto weer terug te kunnen kopen. Deze service van verpanden wordt aangeboden voor auto's met een minimale waarde van 1000 euro tot aan 6000 euro. Op deze manier leen je in principe geld en zet je je auto in als onderpand voor het geleende geld bedrag. Met het terugkoop contract kun je als eigenaar de auto altijd (binnen de in het contract gestelde termijn) terug kopen. Zolang de verpanding loopt betaal je geen belasting of verzekering voor de auto. Een ander voordeel is dat er geen BKR controle of registratie plaatsvind. Je verpanding wordt dus altijd geaccepteerd. En dit wordt allemaal op dezelfde dag nog geregeld. Je auto wordt veilig bij ons gestalt totdat je hem weer komt terugkopen. Bij terugkoop betaal je de stallingskosten en het geleende bedrag aan ons terug. Een verpanding kan voor een of twee maanden worden afgesloten.


Vrijblijvende service

Wat natuurlijk helemaal ideaal is bij de opkoper is dat het hele bezoek geheel vrijblijvend is. Je auto wordt technisch nagekeken, er wordt een proefritje mee gemaakt en je weet waar je aan toe bent, want je krijgt hierna direct een eerlijk en mooi bod voor je wagen. Ook als je er nog even over wil nadenken is dit geen probleem. Er wordt niet verplicht tot verkoop. Er wordt ook niet eindeloos naar je gebeld danwel gemaild. De beslissing is geheel vrijblijvend en geheel aan u. Besluit u niet akkoord te gaan met de geboden prijs, gaat u rustig weer naar huis. Het geboden bod is vrijblijven; u maakt de definitieve beslissing.


Gemak en snelheid van een auto opkoper

Het grote voordeel van de auto opkoper is natuurlijk dat u alle rompslomp die komt kijken bij het verkopen van uw auto vaarwel kunt zeggen. Alles wordt ter plekke voor u geregeld; de overschrijving, de verzekering, het papierwerk. U gaat tevreden naar huis met een mooie prijs voor uw oude auto, danwel, als u kiest voor inruilen, met uw zojuist nieuw aangeschafte wagen, in stijl.


auto verkopen


Klanttevredenheid staat voorop

Het belangrijkste is de klanttevredenheid. De ervaringen met het opkopen van auto's zijn alom lovend. Mensen zijn tevreden met het geboden gemak en de snelle afhandeling en het feit dat ze direct het geld in handen hebben om leuke dingen mee te kunnen doen, danwel een andere grote aankoop. Geen verspilde tijd en moeite meer met onderhandelen en proefritjes, afdingen en afgebelde afspraken. De beste reclame voor een opkoper is dan ook de klanttevredenheid. Daar valt of staat de hele onderneming mee. We draaien al ruim twintig jaar succesvol mee in deze markt, we hebben in die tijd een ruime ervaring opgedaan, gebouwd op een stevige fundering van zeer tevreden klanten. Een afspraak maken kan natuurlijk altijd, maar is niet persé nodig. Tijdens de openingsuren kun je altijd even langskomen om de occasions te bekijken, een proefrit te maken of uw vragen te stellen. Dit geldt ook voor het inruilen van je auto of het verpanden. Het is derhalve altijd de moeite waard om eens rustig bij het aanbod van uw opkoper te kijken of er een passende wagen voor uw persoonlijke situatie bij staat. Er is altijd een ruim en actueel aanbod met voor ieder wat wils. We verwelkomen u graag, informeren u graag over alle mogelijkheden. De koffie staat klaar. Meer lezen over ons verhaal ....

Wil jij een auto verkopen? Klik hier

 

Anderen bekeken ook:

Veelgestelde vragen over auto inkoop

Auto verkopen = direkt geld

Tweedehands Opel Astra F, G, H, J, K

Kia Ceed kopen of verkopen?

 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: